Mainos

Laihdutustuotteet kuluttajaneuvonnan uusi murheenkryyni

Laihdutusnappi korvassa, laihdutuslaastari käsivarressa, laihdutusvoide reidessä, laihdutuspillereiden mutustelu ja päivittäinen peseytyminen laihdutussaippualla eivät aina alennakaan painoa. Onneksi rahat saa takaisin.. vai saako?

Postimyynnistä ostetut laihdutusvalmisteet ovat aiheuttaneet valitustulvan Turun kuluttajaneuvontaan vuoden alkupuoliskolla. Laihdutustuotteita kauppaavista yhtiöistä tehdään melkein yhtä paljon valituksia kuin perinteisiin auto- tai asuntokauppoihin liittyvistä asioista.
Kun postimyyntikaupoista valitettiin koko viime vuonna 186 kertaa, on niistä tämän vuoden kuuden ensimmäisen kuukauden aikana tehty 257 valitusta.

Suurin osa postimyyntiin liittyvistä valituksista koskee juuri erilaisia laihdutustuotteita. Yritykset markkinoivat niitä kuluttajansuojalain vastaisesti. Ostajille on lupailtu huomattavia arpajaisvoittoja, tai heille on uskoteltu, että he osallistuvat laihdutustutkimuksiin. Mainonnassa käytetään lisäksi paikkansa pitämättömiä väitteitä.

-Laihdutussaippuan on tosiaan alennettava painoa, jos mainoksessa niin luvataan, sanoo Arja Pohja Turun kuluttajatoimistosta. Räikeimmät tapaukset tutkitaan kuluttaja-asiamiehen toimistossa, ja yritykset saattavat saada markkinointikiellon.
Yritykset ovat myös jättäneet rahoja palauttamatta, vaikka tuote on toimitettu takaisin myyjälle. Kuluttajaneuvojat avustavat rahojen peräämisessä, mutta monet laihdutustuotteita myyvät yritykset toimivat ulkomailla täysin tavoittamattomissa.

Turun kuluttajaneuvontaan on tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla tullut kaikkiaan 3075 valitusta.
(STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja