Laihdutusohjelmaan mukaan lähtenyt Juhani "Tami" Tamminen tavoittelee pelikuntoaan: "En minä usko, että tässä on mitään haasteita"

Jääkiekkolegenda uskoo, että julkinen painonpudotus on avain onnistumiseen.

Juhani "Tami" Tamminen nähdään syyskuussa alkavan Suurin Pudottaja Suomi-ohjelman kilpailijana. Aurinkokuninkaan titteliä kannatteleva ex-kiekkoilija kertoo, että tilaisuus painonpudotukseen tuli hyvään saumaan. Urheilu-uran päätyttyä vanhat ruokatottumukset olivat jääneet ja päivittäinen harjoittelu jäi pois.

– Minulla on sellainen reilu 10 kiloa vanhaan pelikuntooni matkaa. Ajattelin, että kun tällainen tilaisuus tuli niin kokeillaan, Tamminen kertoo.

Kiekkolegenda uskoo, että kova itsekuri on avain onnistumiseen. Ohjelmaan osallistuminen puskee häntä tiellä onnistumiseen.

– Tämä on julkista ja kun heittäytyy ja kertoo, että aikoo palata pelipainoon niin on parempi tehdä se.

Tammiselle haasteena on lähinnä uusien asioiden opettelu, varsinainen painonpudotus ei hänelle ole haaste.

– En minä usko, että tässä on mitään haasteita. Olen niin paljon harjoitellut aikanani ja valmentajana harjoituttanut ihmisiä.

Tamminen haluaa laittaa elämänsä tasapainoon. Nykyiset työtehtävät yritysvalmentajana kuluttavat vähemmän energiaa kuin ura jääkiekkoilijana.

– Kun olin ammattipelaaja, minulla oli kaksi harjoitusta päivässä ja 100 peliä vuodessa. Kulutin välillä jopa 10 000 kaloria päivässä.

Avukseen ohjelmaan osallistujat saavat valmentajan, joka opastaa heitä ruokavaliossa ja liikunnassa. Tamminen on varma onnistumisestaan.

– Uskallan väittää, että pääsen tavoitteeseen.

Lue myös:

    Uusimmat