Mainos

Juhani Tamminen vieritti Ylellä syyn kohurehtorin potkuista medialle ja kuntapäättäjille: "Sympatia on hänen puolellaan"

Ylen TV1:n Sannikka & Ukkola -ohjelmassa haastateltiin tänään aiemmin tällä viikolla potkut saanutta rehtori Tuomo Pesosta. Kärsämäen kunta hyllytti Pesosen viime viikolla, kun hänen seksuaalista häirintää käsittelevät kommenttinsa tulivat julkisuuteen Ylen MOT:n jutussa.

Kunnanhallitus perusteli virkasuhteen purkamista pitkään jatkuneella, rehtorille sopimattomalla käytöksella ja sillä, että rehtori oli julkisesti vähätellyt seksuaalista häirintää.

Pesonen sanoi ohjelmassa ymmärtävänsä osin kriitikoiden näkökulmaa, mutta kuntajohto teki hänestä ylilyönnin potkuissa.

– Onko Suomi nyt parempi paikka? Nytkö seksuaalinen häirintä on saatu kuriin?, Pesonen kysyi.

Aiemmin tällä viikolla Pesonen kommentoi MTV Uutisille aikovansa mahdollisesti riitauttaa saamansa potkut. Samaan tapaan hän kommentoi asiaa myös Ylellä.

Tukea Juhani Tammiselta

Ohjelmassa Pesosen esiintymistä kommentoi muun muassa jääkiekkopersoona, entinen opettaja Juhani Tamminen. Tamminen syytti mediaa Pesosen potkuista. Hän väitti median paisutelleen asiaa ja käyttäneen tilannetta "kylmänrauhallisesti hyväkseen".

– Klassinen tilanne, jossa on ammattilainen Pesonen. Ja hänen yläpuolellaan lähes tulkoon kaikki ovat amatöörejä.

– Osaan tämän (media)pelin ja veli Pesonen meni niin sanotusti paljain jaloin käärmeenpesään. Sympatia on hänen puolellaan, Tamminen sanoi.

Median lisäksi Tamminen syytti tilanteesta "unisia kuntapäättäjiä". Hänen mukaan Pesosen yli kahdenkymmenen vuoden kokemus opettajana puhuu osaamisen puolesta.

– Hirvittävää ylireagointia, Tamminen ihmetteli potkuja.

Kunnanjohtaja: Epäasiallinen käytös jatkuvaa

Kärsämäen kunnanjohtajan Esa Jussilan mukaan Pesosen toiminnassa on ollut huomautettavaa melkein heti siitä lähtien, kun hän aloitti rehtorina vuonna 2007. Hän kommentoi tällä viikolla asiaa MTV Uutisille.

– On ollut alatyylisiä ja kaksimielisiä kommentteja sekä huutamista esimerkiksi koulun henkilökuntaa ja vanhempia kohtaan, Jussila kertoi.

Pesonen on Jussilan mukaan puhunut asiattomasti osittain oppilaiden kuullen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.