Lähtölaskenta kevääseen on alkanut – harmaan sadeverhon keskeltä loistava uutinen eräälle ihmisryhmälle

1:55
Katso tästä tuorein kuukausiennuste!

Talven ystävien kannalta kuukausiennuste näyttää lohduttomalta, kertoo MTV:n meteorologi Markus Mäntykannas.

Helmikuun loppuun saakka yltävä kuukausiennuste povaa tällä hetkellä keskimääräistä lämpimämpää keliä sekä Suomeen että koko Eurooppaan.

– Jos katsoo karttaa, niin se hehkuu punaisella ja keltaisella eli meillä on selvästi tavanomaista lämpimämpää. Etenkin helmikuun toinen viikko on ihan tulipunainen Suomen osalta eli siellä voi olla todella lauhoja päiviä, kommentoi meteorologi Markus Mäntykannas.

Hän povaa lähtölaskentaa kevääseen, koska talvea ei ainakaan etelässä ole näköpiirissä. Atlantilta tulee lauhaa, kosteaa, merellistä ilmaa. Tiedossa on siis huonoja uutisia niille, jotka kaipaavat kunnon talvi- ja hiihtokelejä näin hiihtoloman kolkuttaessa ovella.

– Toisaalta on luvassa hyviä uutisia pörssisähkön käyttäjille, koska kovin korkealle sähkön hinta tässä asetelmassa ei pääse kohoamaan. Myöskään sähkökatkoja ei näillä näkymin pitäisi olla luvassa, Mäntykannas sanoo.

Suuressa osassa Suomea on myös tavanomaista sateisempaa ja etenkin etelässä sateet tulevat vetenä. 

– Olemme matalapaineiden reitillä, joten on epävakaata ja harmaata. Jos haluaa lunta ja hiihtokelejä, niin kannattaa suunnata Itä-Suomeen tai Lappiin, Mäntykannas suosittelee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja