Lähteet Reutersille: OpenAI:n tutkijoilta varoitus "ihmiskuntaa uhkaavasta tekoälykeksinnöstä" juuri ennen toimitusjohtajan potkuja

Mikä on ChatGPT? Tekoälyprofessorin mukaan hittibotti on mestari lähinnä"bullshitissä"ja"mansplainauksessa" 4:59
Mikä on ChatGPT?

Tekoälyä kehittävästä OpenAI:sta on kantautunut mielenkiintoisia väitteitä yhtiön toimitusjohtaja Sam Altmanin irtisanomiskohuun liittyen. 

Altman ehti olla irtisanottuna muutamia päiviä saatuaan potkut viikko sitten perjantaina. Altman palasi takaisin OpenAi:n johtoon vain neljä päivää myöhemmin.

Kaksi nimetöntä lähdettä on kertonut uutistoimisto Reutersille, että Altmanin irtisanomista edelsi erikoinen episodi. Lähteiden mukaan useat yhtiön tutkijat olivat kirjoittaneet OpenAI:n hallitukselle kirjeen, jossa he varoittivat "voimakkaasta tekoälylöydöstä, joka saattaisi uhata ihmiskuntaa". 

Lähteiden mukaan kyseinen kirje ja tekoälyalgoritmi olivat avainasemassa, ennen kuin hallitus päätti häätää Altmanin. Irtisanominen jäi kuitenkin vain tilapäiseksi, kun valtaosa yhtiön henkilökunnasta uhkasi lopettaa työnsä johtajansa potkujen takia.

Lähteiden mukaan yhtiön hallituksella olisi ollut huolia sen suhteen, että edistysaskelia kaupallistetaan, ennen kuin niitä ymmärretään täysin.

Reuters ei ole nähnyt nähnyt hallitukselle väitetysti lähetettyä kirjettä. Yhtiön henkilökunta ei ole myöskään suostunut kommentoimaan asiaa.

Erään lähteen mukaan jotkut tahot OpenAI:ssa uskovat, että Q*-tekoälymalli saattaa olla läpimurto yhtiön pyrkiessä kehittämään niin sanottua yleistä tekoälyä (AGI). OpenAI luonnehtii AGIn olevan autonominen järjestelmä, joka on ihmistä parempi suurimmassa osassa taloudellisesti merkittäviä tehtäviä.

Aiheesta uutisoi aiemmin tänään Suomessa Tekniikka & Talous.

Lue myös:

    Uusimmat