Lähteet: 95-vuotias kuningatar Elisabet selätti koronan – vietti jo aikaa prinssi Williamin perheen kanssa

Näin Elisabet nousi kuningattareksi 70 vuotta sitten 2:50
Näin Elisabet nousi kuningattareksi 70 vuotta sitten

Kuningatar Elisabetin kerrotaan toipuneen hyvin koronavirustartunnastaan.

Lähteet kertovat, että koronavirustartunnan hiljattain saanut kuningatar Elisabet olisi tervehtynyt. Muun muassa The Mirror uutisoi, että monarkki tapasi jo pojanpoikansa prinssi Williamin, tämän puolison herttuatar Catherinen ja parin lapset sekä muitakin kuninkaallisia sukulaisiaan. 

Cambridgen herttuapari William ja Catherine tapasivat Elisabetin lähteiden mukaan ollessaan Lontoon länsipuolella Berkshiressa tutustumassa uusiin kouluvaihtoehtoihin esikoiselleen prinssi Georgelle. William ja Catherine etsivät myös kertoman mukaan uutta kakkoskotia perheelleen Windsorista.

Lisäksi kuningatar tapasi prinsessa Beatricen ja tämän tyttären Siennan Frogmore Cottagella sunnuntaina 27. helmikuuta. 

Kuningatar Elisabetin koronatartunnasta ilmoitettiin sunnuntaina 20. helmikuuta. Useat kuninkaallisen perheen jäsenet, kuten Elisabetin esikoinen prinssi Charles vaimonsa herttuatar Camillan kanssa, saivat niin ikään helmikuussa koronatartunnan. Lähteiden mukaan Elisabet on toipunut hyvin ja hänellä oli koronavirustartunnan johdosta hovin mukaan ainoastaan lieviä oireita. 

Kuningatar Elisabet on kärsinyt muutenkin terveysongelmista. Palatsi ilmoitti lokakuussa 2021 Elisabetin olleen sairaalassa "alustavissa tutkimuksissa" ja jääneen sinne yöksi. Tuolloin kuningattaren oli peruttava useita edustustilaisuuksiaan, kun lääkärit suosittelivat monarkille ainoastaan "kevyiden työtehtävien hoitamista". 

Elisabet täyttää 21. huhtikuuta 96 vuotta.

Lue myös:

    Uusimmat