Lahjattomana huipulle − näiden supertähtien menestys ei perustukaan laulutaitoihin

Menestys musiikkimaailmassa ei vaadi tänä päivänä jumalaista lauluääntä − kiitos nykytekniikan, jonka avulla sävelkorkeuden virheitä voidaan korjata jälkikäteen koneellisesti. Nämä kymmenen tähteä tunnetaan suosionsa ohella olemattomista laulunlahjoistaan.

1. Victoria Beckham

Kukaan muu kuin ex-Spice Girl Victoria Beckham ei ole saavuttanut yhtä suurta suosiota pop-taivaalla pystymättä tuottamaan edes yhtä virheetöntä nuottia.

− Jo alusta asti tuli hyvin selväksi, ettei minusta tule koskaan parasta laulajaa, Victoria on myöntänyt jälkikäteen.

Herää kysymys, että miksi sittemmin muotialalla menestynyt britti päätti valjastaa seitinohuen äänensä vielä sooloalbumillekin?

2. Shaun Ryder

Manchesterilainen Shaun Ryder tunnetaan epäselvästä, mumisevasta laulutyylistään sekä "huumeensekaisesta mongerruksesta", kuten kiivaimmat kriitikot parjaavat.

Happy Mondays- ja Black Grape -yhtyeiden solistin ainutlaatuinen ääni epäilemättä sopii koulukuntaan, jota hän edustaa. Ryder ei kuitenkaan ole mies, jonka kanssa haluaisit viettää iltapäivän karaokea laulaen.

3. Ozzy Osbourne

Olkaamme rehellisiä: heavy metal -musiikissa ei ole koskaan ollut kyse täydellisestä sävelkorkeudesta tai sulosoinnuista. Tällä kertaa ääni kyseisessä sarjassa menee ikääntyvälle Ozzy Osbournelle.

On tosin sanottava, että Ozzyn yritykset kuulostaa pelottavalta ovat olleet lähinnä yhtä kammottavia kuin kylmä vanukas; aina Black Sabbathin läpimurrosta 1970-luvun Paranoid-levytykseen ja soolouraan asti.

4. Scott Stapp

Mahtipontinen Creed-yhtyeen keulakuva on menestynyt apinoimalla Eddie Vedderiä (Pearl Jam) ja Layne Staleyta (Alice in Chains). 1990-luvun omaperäinen grunge on muuttunut Stappin vähemmän taitavassa käsittelyssä musiikkilietteeksi, jonka kuunteleminen on silkkaa kidutusta.

5. Fred Durst

Kun listataan nu-metal -yhtye Limp Bizkitin pahimpia musiikkirikoksia, kärkeen nousee johtohahmo Fred Durstin yritys tuottaa ääntä puoliksi räppäämällä, puoliksi laulamalla. Korvakidutus on taattu riippumatta siitä, mitä Durst mikrofoniin hönkii.

6. Florence Foster Jenkins

Amerikkalainen sopraano Florence Foster Jenkins (1868−1944) on hyvä todiste siitä, että kansa nauroi itseriittoisille laulajille jo aikana ennen tosi-tv:tä.

Jenkins ryhtyi toteuttamaan mittavan perinnön myötä rakasta harrastustaan, laulamista, kokopäiväisesti. Laulajatar raiskasi oopperaklassikkoja kerta toisensa jälkeen välittämättä yleisön huvittuneista reaktioista.

7. William Hung

William Hungin ainutlaatuisen karmiva lauluääni on tehnyt hänestä Jenkinsin lailla Amerikan-sensaation. Hung nousi pinnalle American Idol -kilpailusta Ricky Martinin She Bangs -kappaleen karmivalla tulkinnalla.

Sittemmin kulttihahmoksi noussut Hung on esiintynyt televisiossa, mainoksissa, elokuvassa sekä tehnyt kolme albumia. Kuuntele Hungin ääninäyte Youtubesta, mikäli uskallat!

8. Yoko Ono

Olkoon miten tahansa avantgardistinen artisti, Yoko Ono on todellakin laulutuntien tarpeessa. John Lennonin leski on "kaunistanut" omaperäisellä lauluäänellään lukemattomia albumeita. Voimme vain kuvitella, mitä teräväkielinen Idols-tuomari Simon Cowell kommentoisi laulajattarelle.

9. Akon

Akonin nasaaliääni on korville yhtä lempeää kuultavaa kuin liitutaulun raapiminen sormilla. Ei tarvitse kuin ajatella kappaletta I wanna love you, jossa Akon yrittää vietellä naisia vinkunallaan, vakuuttuneena omasta seksuaalisesta vetovoimastaan.

10. Tiny Tim

Aikana ennen The Darkness -yhtyeen Justin Hawkinsia meillä oli Tiny Tim − lasit rikkovan falsettiäänen mestari. Entinen katutaiteilija (oikealta nimeltään Herbert Khaury) tunnettiin ennen kaikkea kauheasta Tip-Toe Through the Tulips -kappaleen tulkinnastaan vuodelta 1968.

Lähde: www.virginmedia.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja