Mainos

LähiTapiola selvitti: Suomalaiset lisänneet kulutusta velkarahalla

Joka kahdeksas suomalainen on alhaisen korkotason vuoksi tehnyt velkarahalla sellaisia hankintoja, joita ei todennäköisesti olisi muutoin tehnyt.

Asia käy ilmi LähiTapiolan Arjen talous- ja sijoittajakyselystä. Tämä osoittaa, että alhainen korkotaso on lisännyt yksityistä kulutusta Suomessa jonkin verran.  

Miehet ja 18-34-vuotiaat nuoret kertoivat lisänneensä kulutusta velkarahalla muita ikäryhmiä ja naisia enemmän.

Alhainen korkotaso on piristänyt etenkin auto- ja asuntokauppaa. Useampi kuin joka viides alhaisen korkotason takia hankintoja velaksi tehneistä sanoo hankkineensa velkarahalla auton tai asunnon.

Kodinkoneisiin tai elektroniikkaan, sisustukseen, remontointiin tai lomamatkaan velkarahaa oli käyttänyt lähes puolet vastaajista. He sanoivat tehneensä hankintoja velaksi alhaisen korkotason takia.

LähiTapiola parantaa talouden kasvuennustetta

LähiTapiola on nostanut Suomen talouden kuluvan vuoden kasvuennusteen 1,2 prosenttiin.

Vielä edellisessä ennusteessa talouskasvun ajateltiin olevan 0,5 prosenttia. Ennusteen noston syynä on se, että Suomen talouskasvu oli viime vuoden lopulla ja kuluvan vuoden alussa selvästi ennakoitua nopeampaa.

Ekonomisti Timo Vesala pitää erityisen myönteisenä sitä, että työttömyys on kääntynyt laskuun odotettua aiemmin. Vakuutusyhtiö on laskenut vuoden työttömyysennusteensa 9,2 prosenttiin, kun se vielä edellisessä ennusteessa oli 9,9 prosenttia.


 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.