Mainos

Lähes joka kolmas nokialainen haluaa vaihtaa kaupungin johtajistoa

Nokialaiset ovat suuttuneet kaupungin johdolle vesiskandaalin takia. Adressihankkeen puuhamies kertoo MTV:n uutisille, että tarkoituksena on estää vastaavanlaisen vahingon tapahtuminen uudelleen. Nokialla on peruttu kaikki kaupungin järjestämät joukkotilaisuudet jouluun asti, jotta lisätartunnoilta vältyttäisiin.

Tuhansia nokialaisia on allekirjoittanut adressin, jossa vaaditaan kaupungin johtajien välitöntä eroa vesikriisin vuoksi. Allekirjoittaneet vaativat kaupunginjohtajan, kaupunginhallituksen johtajan ja vesilaitoksen johtajan pikaista eroamista.

Adressin kerääjien mukaan allekirjoittajia on jo yli 9000. Vetoomukseen on kerätty nimiä Nokian Pirkkalaistorin kulmilla.

Adressihankkeen puuhamies Juha Kukkonen kertoo, että lupa nimien keräämiseen kysyttiin oikeusministeriöstä ja Kuntaliitolta, jotka eivät nähneet sille mitään esteitä.

- Myös vetoomuksen luovutus ja nimien laskeminen aiotaan hoitaa virallisia teitä. Lista viedään ehkä oikeusministeriölle.

Yksityisenä henkilönä nimiä keräävä Kukkonen kertoo pyrkivänsä siihen, ettei vastaavaa pääsisi tapahtumaan uudelleen.

- Jos yksityisellä sektorilla merikapteeni, lentokapteeni tai veturikuski aiheuttaa jonkinlaisen onnettomuuden, hän saa vähintään ehdollista. Kun tällainen tapahtuu kunnallisella sektorilla, sitä peitellään ja pistetään veronmaksajien piikkiin. Tällaisissa tapauksissa yleensä on aina vastuuhenkilö ja katson, että se on vesilaitoksen johtaja, Kukkonen kertoo MTV:n uutisille.

Kukkosen mukaan adressilla halutaan saattaa vastuuseen ne todelliset tahot, jotka ovat syypäitä kriisiin. Tavoitteena on kerätä jopa 22 000 nimeä. Nokialla asuu kaikkiaan noin 30 000 ihmistä.

Lasten joulujuhlat peruttiin

Nokialla on peruttu kaikki kaupungin järjestämät joukkotilaisuudet jouluun asti, jotta lisätartunnoilta vältyttäisiin. Peruutus koskee koulujen sekä päiväkotien joulujuhlia ja -kirkkoja, niin myös henkilökunnan tilaisuuksia.

Varotoimi katsottiin tarpeelliseksi, vaikka tauti on hellittämässä. Eilen Nokian terveyskeskukseen tuli kuitenkin hoitoon ensimmäinen vatsatautipotilas, jolla oli niveltulehdusoireita. Kampylobakteeri-infektio aiheuttaa 1-5 prosentilla potilaista jälkitautina niveltulehdusta.

Myös Tampereen yliopistosairaalassa potilaiden määrä näyttää tyrehtyvän.

Klooraus puhdisti veden

Tänään voimassa oleviin vesisuosituksiin ei ole tullut muutoksia. Keittokehotus on purettu osasta kaupunkia, mutta Etelä-Nokialla uokavesi pitää edelleen keittää.

Joulukuun 1. päivänä otetusta vesinäytteestä on löydetty salmonella-bakteeria. Kahden päivän päästä otetussa näytteessä salmonellaa ei enää todettu.

Veden likaantumista osoittavia koliformisia bakteereja ei ole löytynyt enää missään näytteenottopisteessä viime perjantain jälkeen. Tulos kertoo, että klooraus on puhdistanut veden.

Koska putkistoihin on kuitenkin voinut pesiytyä taudinaiheuttajia, puhdistustyö jatkuu. Erikoistöitä hoitava yhtiö aikoo ottaa perjantaina käyttöön toisen puhdistuslaitteiston, jonka pitäisi nopeuttaa työtä selvästi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.