Läheiset kertovat – nämä piirteet William ja Harry perivät prinsessa Dianalta: "Se on niin heidän äitiään"

Edesmenneen prinsessa Dianan perintö elää hänen lähipiirinsä mukaan prinssiveljeksissä. 

Prinsessa Diana menehtyi traagisessa auto-onnettomuudessa Pariisissa elokuussa 1997. Vuonna 2016 Dianan elämästä tehtiin dokumentti, jossa prinsessalle läheiset ihmiset kertoivat muun muassa siitä, mitä Dianan piirteet elävät edelleen hänen kahdessa pojassaan prinssi Williamissa ja prinssi Harryssa

Yksi Dianan hyvin tunteneista henkilöistä oli muusikko Elton John. Dokumentissa legendaarinen poplaulaja tapasi prinssi Harryn keskustellakseen tämän kanssa muun muassa siitä, miten Diana auttoi aids-potilaita tukemalla sen eteen tehtyä hyväntekeväisyystyötä julkisesti. Dianalla oli myös tapana ilmestyä vierailulle potilaiden luokse ennalta ilmoittamatta omalla ajallaan. 

– Hänellä oli tuo ihmeellinen kyky, jonka hän (Harry) tavallaan peri, ja olen kertonut hänelle sen. Kyky saada ihmiset tuntemaan olonsa rennoksi ja tuntemaan, että kaikki tulee kääntymään parhain päin, John totesi dokumentissa hymyilevälle Harrylle. 

– En ole tavannut elämäni aikana montaa ihmistä, kenellä olisi tuo kyky, mutta hän saattoi kävellä huoneeseen, joka oli täynnä ihmisiä, ja saada heidät kaikki tuntemaan kaiken olevan hyvin. 

Harry itsekin puhui dokumentissa lapsuudenmuistoistaan. Prinssi muisteli muun muassa kuinka hänen äidillään oli tapana salakuljettaa Harrylle herkkuja jalkapallopeleihin. Harry paljasti dokumentissa myös yhden asian, jota hän erityisesti kaipaa: äitinsä halauksia. 

Dianan kuollessa Harry oli 12-vuotias.

– Jopa nyt kun puhumme siitä, pystyn tuntemaan halit, joita hän antoi meille ja tiedätkö kuinka kaipaan sitä, kaipaan sitä tunnetta. Kaipaan sitä osaa perheestä, kaipaan sitä, että on äiti joka halaa sinua antaa sinulle sitä myötätuntoa, jota kaikki tarvitsevat, Harry avautui tuolloin. 

"Hän ei pelkää liata käsiään"

Harryn isoveli prinssi William oli taas 15-vuotias Dianan kuollessa. Hänen kerrotaan myös perineen äitinsä arvostettuja ominaisuuksia. Dianan tuntenut Julia Samuel kertoi dokumentissa näkevänsä paljon prinsessan ominaisuuksia Williamissa. 

– Hänellä oli erittäin luontainen empatiakyky. Vain katsomalla jotakuta hän pystyi aistimaan, mitä tämä henkilö sillä hetkellä tunsi ja oikeastaan näen tuota samaa Cambridgen herttuassa, Samuel kertoo. 

– Hänellä on erittäin syvä ymmärrys hänen omien kokemustensa tähden, joka yhdistää hänet muihin ihmisiin. 

Lontoolaisen kodittomien majan vapaaehtoinen Mark Smith muistelee kuinka Diana ja William vierailivat ensimmäistä kertaa paikalla prinssin ollessa 12-vuotias. Jo tuolloin sekä myöhemmin Smith laittoi merkille selkeän samankaltaisuuden äidin ja poikansa välillä. 

– Hän ei pelkää liata käsiään, aivan kuin äitinsä. 

Myös ihmiset, jotka eivät tunteneet prinsessaa tai tunne prinssiveljeksiä ovat vahvasti sitä mieltä, että Diana elää tänäkin päivänä poikiensa kautta. 

– Kun laitat television päälle ja Harry on tehnyt hieman pahuuksiaan, se on mahtavaa koska se on niin Dianaa. Näet Williamin hymyilevän, näet kuinka hän suhtautuu ihmsiin, ja se on niin heidän äitiään. 

Lähde: Cheatsheet

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja