Lähdössä lomalle? Näin pidät kotisi matkan ajan turvassa murtovarkailta!

Alkuvuosi on talvilomien aikaa ja lomakauden alkaessa murtovarkaiden katseet kohdistuvat lomalaisten koteihin. Näin varmistat sen, että kotisi on turvassa murtovarkailta lomasi aikana.

Kun olet lähdössä lomalle, asunto kannattaa jättää asutun näköiseksi. Näillä vinkeillä pidät kotisi lomamatkan ajan turvassa murtovarkailta.

Postilaatikko

Postilaatikko tai -luukku kannattaa pitää tyhjänä. Pyydä naapuria hakemaan postisi säännöllisesti tai käännä tarvittaessa posti lomaosoitteeseen tai peru postin lähetys väliaikaisesti kokonaan. Kerrostaloissa posti jää joskus roikkumaan luukusta ulos. Työntele ohi mennessäsi naapurien postit perille asti, ettei murtovaras saa vinkkiä tyhjästä asunnosta.

Lukot

Huolehdi, että ulko-ovi jää takalukkoon ja varmuuslukko on kiinni.

Avaimet

Sovi tarkat pelisäännöt avainten käytöstä, jos joudut jättämään ne esimerkiksi remontin ajaksi jollekin, jota et tunne. Suuren korjaushankkeen päätteeksi taloyhtiössä kannattaa harkita lukkojen sarjoittamista uudelleen ja avainten uusintaa.

Lähde hiljaa

Älä huutele poissaolostasi vieraiden ihmisten kuullen tai esimerkiksi Facebookissa.

Sähköposti

Sähköpostin ja puhelimen automaattivastaajassa ei kannata kertoa poistuvansa maasta.

Valot

Jos pystyt, ajasta valot syttymään ja sammumaan loman aikana.

Verhot

Älä jätä verhoja auki niin, että kotiin näkyy suoraan sisälle. Voit myös pyytää kukkien kastelijaa liikuttamaan verhoja välillä eri asentoon.

Koneet

Kodin turvallisuuden vuoksi kannattaa myös irrottaa sähkölaitteiden pistokkeet ja varmistaa, että pesukoneiden hanat ovat kiinni.

Lue myös:


MTV3/Jokakoti

Lähde: Isännöintiliitto

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja