Lahden dopingskandaali 2001 olisi voinut jäädä tapahtumatta – Jari Isometsä spekuloi omilla ja Mika Myllylän käänteillä

Jari Isometsä kertoo, miten Lahden tapahtumaketju muutti hänen elämäänsä – muistelee myös suhdettaan Mika Myllylään 4:46
Jari Isometsä pohtii suhdettaan Mika Myllylään ja jossittelee Lahden 2001 MM-kisojen käänteillä.

Entä jos Jari Isometsän selkä olisi mennyt pahemmin jumiin ennen Lahden MM-hiihtoja 2001? Tai jos Mika Myllylä ei olisikaan pystynyt hiihtämään kotikisojen ensimmäisiä matkoja? Näitä joutui Isometsä puntaroimaan MTV3-kanavan Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Isometsä ja Myllylä – kuuluisat Karpaasit – joutuivat valtavan skandaalin keskelle yhdessä muun Suomen hiihtomaajoukkueen kanssa vuoden 2001 MM-kotikisoissa Lahdessa.

Elämäkerrassaan Isomettän poikaLahden MM-hiihtoihin palannut Jari Isometsä sai puntaroida Viiden jälkeen -ohjelman sohvalla, mitä olisi käynyt, jos maajoukkueen tähtikaksikko ei olisikaan pystynyt hiihtämään skandaalikisoissa?

Näin nimittäin oli käydä. Isometsän selkä meni pahaan kuntoon juuri kisojen alla. Myllylä puolestaan sairastui kovaan flunssaan.

– En ole hirveän kova jossittelemaan, mutta tuossa kirjassakin mainitsen sen – minä en usko mihinkään yliluonnolliseen – mutta silloin kävi niin, että minulla meni selkä viisi päivää ennen kisoja todella pahasti. Ja Mika oli oikeasti todella kipeänä, Isometsä kertoo.

– Jos ei olisi ollut kotikisat, niin voi olla, että niitä ensimmäisiä matkoja ei olisi hiihdettykään. Maailma on sellainen, että voisi olla huonompikin tilanne. Mistä näistä tietää? Isometsä pohtii.

Miten Isometsän ja Myllylän välit muuttuivat Lahden dopingskandaalin jälkeen? Entä miten Isometsä itse kokee muuttuneensa vuoden 2001 tapahtumista? Näistä lisää jutun videolla.

Lue myös:

    Uusimmat