Lähde: Vetteliä uhkaa lisärangaistus – FIA-pomo tyytymätön Ferrari-tähden sanktioon

Ferrari-kuski Sebastian Vettelin törmäily viime viikonlopun Azerbaidzhanin F1-osakilpailussa saattaa johtaa jatkotoimiin, kertoo saksalainen Auto Motor und Sport.

Vettel otti Bakun kisassa tulisesti yhteen Mercedeksen Lewis Hamilton kanssa. Vettel ajoi Hamiltonin perään turva-auton takana, minkä jälkeen saksalainen ajoi vihoissaan kilpakumppaninsa rinnalle ja töytäisi britin autoa.

Ferrari-kuljettaja sai tempustaan 10 sekunnin pysähtymisrangaistuksen. Vettel ihmetteli sitä, ettei Hamiltonia rangaistu tilanteesta, sillä hänen mielestään britti jarrutti yllättävästi ennen kolaria. Autoista kerätty data ei kuitenkaan tue tätä – sen mukaan Hamilton ei jarruttanut, ja hän toimi mutkassa samalla tavalla kuin aiemminkin. 

Vettel menetti aikarangaistuksen takia voittomahdollisuutensa, mutta sijoittui silti Hamiltonin edelle neljänneksi, sillä Mersu-tähti joutui tekemään ylimääräisen varikkostopin irronneen päätuen takia. Vettelin rangaistusta onkin pidetty liian pienenä, sillä esimerkiksi Michael Schumacher menetti kaikki MM-pisteensä törmättyään tahallisesti Jacques Villeneuveen kauden 1997 ratkaisuhetkillä.

Auto Motor und Sportin mukaan FIA:n puheenjohtaja Jean Todt pettyi Vettelin tempaukseen Bakussa. Todt ei myöskään pitänyt saksalaisen saamaa rangaistusta tarpeeksi tuntuvana. Lähteen mukaan edessä saattaakin olla FIA:n isompi kurinpitokäsittely, jossa Vettelille voidaan lätkäistä lisärangaistus, esimerkiksi sakko tai kilpailukielto. 

Taustalla on myös Vettelin höyryäminen viime kauden Meksikon osakilpailussa. Hän turhautui tuolloin Red Bullin Max Verstappenin toimiin radalla ja haukkui hollantilaiskuskin ja varsinkin kilpailujohtaja Charlie Whitingin tiimiradiossa.

Meksikon tapauksesta Vettel selvisi anteeksipyynnöllä, mutta Todt huomautti tuolloin, että tulevat rikkeet voivat johtaa raskaampaan rangaistukseen saksalaiselle.

Vettel sai Bakun tapahtumista tuomaristolta myös kolme rangaistuspistettä. Ferrari-pilotilla on nyt kertynyt yhdeksän rangaistuspistettä eli Vettel on enää kolmen pisteen päässä automaattisesta yhden osakilpailun mittaisesta ajokiellosta.

Rangaistuspisteet säilyvät aina yhden kalenterivuoden ajan. Vettel pääsee eroon kahdesta rangaistuspisteestä 10. heinäkuuta, joten maltti on syytä säilyttää keskikesän osakilpailuissa.

MM-sarja jatkuu Itävallassa ensi viikolla.

Lähteet: auto-motor-und-sport.de, motorsportweek.com

Lue myös:

    Uusimmat