Lähde: Koronavirus aiheuttamassa NHL:lle hirvittävät tappiot

6:03
Videolla Tulosruudun tuorein lähetys.

Kanadalaiskanava TSN:n mukaan NHL-jääkiekkoseurojen omistajat pitävät maanantaina puhelinkokouksen, jossa on määrä keskustella sarjan keskeytyksen tuomista taloushaasteista.

NHL meni viime viikolla tauolle koronaviruspandemian takia. NHL:n komissaari Gary Bettman ja varakomissaari Bill Daly ovat vakuuttaneet, että kausi pelataan loppuun, mikäli se on koronaviruksen takia mahdollista.

Kauden peruuntuminen aiheuttaisi seuroille tuntuvia tappioita. TSN:n toimittajan Darren Dregerin mukaan yhteenlasketut tappiot nousevat pahimmillaan jopa miljardiin dollariin.

Kanavan mukaan omistajat keskustelevat maanantaina mahdollisesti myös niin sanotusta escrow-sopimuksesta. Escrow'lla tarkoitetaan pelaajien erilliseen rahastoon palkoistaan maksamaa maksua, jolla on tarkoitus tasata omistajien ja pelaajien välisiä tuloja.

Nykyisellä työehtosopimuksella NHL:n taloustappiot aiheuttaisivat myös pelaajille tuntuvia menetyksiä, jos escrow-maksut nousisivat poikkeuksellisen suuriksi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.