Lähde "Down Under" eli Australiaan!

Kahden vuosisadan takaisesta brittiläisestä rangaistussiirtokunnasta on tullut lumoava ja elämää sykkivä maa, jossa vierailuun kannattaa varata aikaa ainakin kaksi viikkoa. Lue, mitä Maikkarin matkailusivut kertovat Australiasta!

Australia on vastakohtien maa. Se on maailman suurin saari ja samalla pienin maanosa. Rannikolta löytyvät valtavat modernin arkkitehtuurin luomat suurkaupungit elokuva-, teatteri- ja musiikkiesityksineen. Muutamien satojen kilometrien päässä sisämaassa on alkuperäisväestöä, aboriginaaleja, joiden elämäntapa noudattaa ikiaikaista perintöä.

Monikulttuurisesta Australiasta löytyy vielä busmannien, maaseudun uudisraivaajien, maanläheinen, ystävyyteen perustuva kultti. Oman lisänsä kulttuurien kirjoon tuovat eri siirtolaisten mukana tulleet perinteet, jotka sekoittuessaan ovat saaneet aivan uusia muotoja.

Matkasuunnitelmiin kannattaa sisällyttää muutakin kuin suurkaupunkeja. Australian luonto kansallispuistoineen, sademetsineen ja maaseutuineen tarjoaa ikimuistoisimmat elämykset. Liikkumaan pääsee esimerkiksi junalla, pitkän matkan busseilla tai helpoiten lentämällä. Jo ennen matkalle lähtöä kannattaa selvitellä sisämaanlentoja, koska osa tarjouksista on ostettava Australian ulkopuolella.

Jos haluaa nähdä maaseutua, kyliä ja isoja farmeja, on vuokrattava auto. Vuokra-autot ja maaseutuajokit on varustettu kengurupuskureilla. Kengurun näkeminen maantiellä ei ole mitenkään harvinaista, mutta luonnonpuistoissa kengurut ovat kaikkein kesyimpiä. Pientä makupalaa vastaan emot tulevat näyttämään pussissa olevaa poikastaan. Puistossa voi myös saada syliinsä koalan.

Aavikkoa ja rantaelämää

Uluru (Lehtikuva)

Sisämaassa on neljän aavikon kuuma ja kuiva punainen keskusta, joka vieläkin vaikuttaa rajaseudulta. Laajan tasangon keskellä on valtava Ayers Rock, maailman suurin monoliitti. Kiven ympärysmitta on 13 kilometriä ja sen kiertämiseen kuluu noin viisi tuntia. Aboriginaalit kutsuvat kiveä Uluruksi ja se on heille pyhä paikka.

Päivän aikana kiven väri muuttuu auringonnousun oranssista auringonlaskun violettiin. Paras aika vierailla Ayers Rockilla on talviaikana huhtikuun ja marraskuun välillä, jolloin aavikko ei ole kuumimmillaan. Mukaan kannattaa varata juomavettä.

Ranta (Lehtikuva)

Taju pölyisen aavikon olemassaolosta katoaa rannikolla. Australialaisista 80 prosenttia asuukin rannikolla tai sen läheisyydessä. Rantakulttuuri on maalle leimaa-antava. Kesäaika sijoittuu suomalaisille talvikuukausille. Joulupäivänä maassa matkaavan kannattaakin suunnata rannalle. Piknik-korein varustautuneet perheet nauttivat siellä joulutunnelmasta. Seassa vilahtelee muutama joulupukkikin.

Sukeltajien paratiisi löytyy Great Barrier Reefiltä, Australian koilliskolkasta. Tämä 2 000 kilometrin koralliriutta on maailman pisin. Riuttaan kuuluu useita saaria, joista kolmella on mahdollisuus yöpyä. Näistä Hamiltonin saarella tapaa paitsi merenalaista elämää myös emuja, kenguruita ja koalia. Haymanin saarella taas voi pelata golfia.

Lue koko juttu Maikkarin matkailusivuilta, josta löydät runsaasti tietoa myös muista maista!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja