Mainos

Lady Gaga avautui mielenterveydestä: "Hiljaisuus pitää sinut sairaana"

Pop-tähti Lady Gaga puhui hyväntekeväisyystapahtumassa mielenterveydestä. Gaga puhui tilaisuudessa myös avoimuuden ja empatian tärkeydestä.

Lady Gaga esiintyi Helsingissä vuonna 2012. Katso yllä arkistovideo liittyen Gagan vierailuun.

Laulaja Lady Gaga puhui mielenterveydestä jakaessaan äidilleen Cynthia Germanottalle Global Changemakers -palkintoa Children Mending Hearts' Empathy Rocks -hyväntekeväisyystapahtumassa.

Gaga ja hänen äitinsä saivat Bel Airin kaupunginosassa Los Angelesissa järjestetyssä tapahtumassa tunnustusta työstään Born This Way -hyväntekeväisyysjärjestönsä parissa.

Lukuisista hiteistään tunnettu Lady Gaga puhui mielenterveysongelmista viime viikolla maailmaa järkyttäneiden Kate Spaden ja Anthony Bourdainin kuolemien valossa.

Laulaja painotti, että empatia muita kohtaan auttaa ihmisiä puhumaan ongelmistaan ja selviämään niistä voittajina. Gagan mukaan Born This Way -järjestö pyrkii rohkaisemaan juuri avoimempaan keskustelukulttuuriin ja toisten huomioimiseen. 

– Ystävällisyys muita kohtaan on järjestömme ydin ja se ajaa meitä kaikessa, mitä teemme. Minun mielestäni lähes jokainen ongelma voidaan ratkaista ystävällisyydellä ja kiltteydellä. Kiltteys on sävyltään pehmeä asia, jotkut pitävät sitä heikkoutena. Se on äärettömän voimakas piirre, sen avulla voimme muuttaa näkemyksiä toisistamme, Gaga sanoi gaalassa.

– Tarvitsemme lisää kiltteyttä maailmassa, laulaja lisäsi.

Gaga luki puheensa aikana ystävänsä, Breedlove-nimisen artistin kirjeen, jossa hän avautuu omasta taistelustaan mielenterveysongelmien kanssa.

Kirjeessä sanotaan, että epäilyt omasta mielentilasta avautumisen tuottamista reaktioista katoavat nopeasti. Breedlove oli vastaanottanut perheeltään ja lähipiiriltään pelkästään rakkautta ja huolenpitoa avauduttuaan ongelmistaan.

Bradley Cooperin tähdittämässä ja ohjaamassa A Star Is Born -elokuvassa näyttelijädebyyttinsä tekevä laulaja avautui puheessaan myös henkilökohtaisista taisteluistaan mielenterveyden kanssa.

– Olen taistellut pitkään, olen ollut sekä julkisesti avoin, että hiljaa mielenterveysongelmistani. Uskon, että hiljaisuus pitää sinut sairaana, Gaga totesi.

Pop-tähti päätti puheensa kiittämällä äitiään ja pyytämällä ihmisiltä empatiaa toisia kohtaan. Laulajan mukaan tämä auttaa tuttuja ja tuntemattomia ihmisiä selviytymään.

– Itsemurhan harkitseminen tuntuu kuin kiroukselta ja meillä on oltava empatiaa. Olkaa kilttejä toisillenne, auttakaa ihmisiä rikkomaan kirous, elämään ja kukoistamaan, Gaga päätti.

Lähde: E Online

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.