Lääkeyhtiö Pfizeriltä kovaa puhetta: Rankat koronarajoitukset pian historiaa – uusi lääke "mullistaa kaiken"

Ottaako 3. rokoteannos vai sairastaako korona? THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek vastaa, kumpi on parempi vaihtoehto 1:14
Katso myös: Ottaako 3. rokoteannos vai sairastaako korona? THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek vastaa, kumpi on parempi vaihtoehto

Yhdysvaltalaisen lääkeyhtiö Pfizerin johtaja uskoo, että vaikka koronavirus jäisi kiertämään maailmaa, vallalla olevan tautiaallon jälkeen kovia rajoituksia ei enää tarvittaisi.

Pfizerin toimitusjohtaja Albert Bourla arvioi elämän voivan vähitellen palata normaaliksi rokotteiden ja uusien lääkkeiden ansiosta. Bourla puhui asiasta medialle Ranskassa. Asiasta uutisoivat muun muassa ranskalaiset BFM TV ja Le Figaro.

Pfizer ilmoitti tänään uusista panostuksista tutkimukseen ja tuotantoon Ranskassa. Hän kertoi samassa yhteydessä uskovansa siihen, omikronin nyt aiheuttama tartunta-aalto on viimeinen, joka aiheuttaa kovia rajoituksia.

Bourla uskoo, että koronavirus jää kuitenkin todennäköisesti kiertämään maailmaa vielä moneksi vuodeksi.

Lääkeyhtiön pomo kiitteli rokotteiden tehokkuutta ja turvallisuutta. Hänen väitteensä mukaan ihmiset kuitenkin tarvitsevat vielä jatkossakin tehosterokotteita.

"Paxlovid muuttaa kaiken"

Bourla nosti esille myös yhtiönsä kehittämän uuden, pillerinä otettavan koronalääke Paxlovidin. Hänen sanojensa mukaan se voisi muuttaa tulevaisuudessa "kaiken" ja olisi uusi tapa torjua vakavia sairauksia. Lääke ehkäisee Bourlan mukaan vakavan tautimuodon kehittymistä, jos se otetaan nopeasti tartunnan saamisen jälkeen.

Pfizer sanoi joulukuussa, että sen Paxlovid-pilleri vähentäisi koronan riskiryhmään kuuluvien sairaalahoitoon ja kuoleman johtavia tauteja lähes 90 prosenttisesti.

Euroopan lääkevirasto (EMA) hyväksyi joulukuussa Paxlovid-koronalääkkeen käytön hätätilanteessa.

Lääke ei ole ainakaan toistaiseksi saanut täyttä virallista hyväksyntää.

Lue myös:

    Uusimmat