Mainos

Lääkekannabisresepti oikeuttaa vain apteekkipilven hallussapitoon: Kotikasvattaja sai sakot – vetosi ostetun aineen kalleuteen

15:17
Kannabiksen käytöstä lääkkeenä keskusteltiin Huomenta Suomen sohvilla.

Turun hovioikeus langetti vuonna 1981 syntyneelle tamperelaismiehelle rangaistuksen 84 kannabisgramman hallussapidosta. Mies oli vedonnut siihen, että hänellä oli oikeus lääkekannabiksen käyttöön.

Miehelle oli vaadittu aiemmin Pirkanmaan käräjäoikeudessa tuomiota huumausainerikoksesta hänen viljeltyä kotonaan viime maaliskuussa kolmea kannabiskasvia ja yhdeksää kasvin pistokasta. Lisäksi hänellä oli hallussaan 84 grammaa kannabiksen kukintoa.

Mies kiisti rikokset, mutta tunnusti kasvattaneensa kasvit. Hänen mukaansa kannabista ei oltu hankittu huumausaineena käytettäväksi vaan lääketieteellisisistä syistä. Hän kasvatti kertomansa mukaan kasveja itse, koska apteekista hankittu lääkekannabis oli niin kallista.

Käräjäoikeus päätyi antamaan miehelle teoista 50 päiväsakon tuomion huumausaineen käyttörikoksesta.

Hovioikeus kumosi kasvatustuomion nimikevirheen vuoksi

Mies valitti tuomiosta hovioikeuteen. Se vahvisti tuomion huumausaineen käyttörikoksesta. Sen mukaan erityislupa lääkekannabiksen käyttöön ei oikeuta kannabiksen hallussapitoon muuten kuin virallisista lähteistä hankittuna.

– [Miehellä] ei olisi ollut sen perusteella oikeutta muiden kannabistuotteiden kuin apteekista saatavan lääkekannabisvalmisteen hallussapitoon. Hallussapito oli siten ollut laitonta, Turun hovioikeuden päätöksessä kerrotaan.

Hovioikeus katsoi myös, että miestä ei olisi pitänyt tuomita kannabiksen viljelystä huumausaineen käyttörikokseen, koska huumausaineiden viljely ei täytä käyttörikoksen tunnusmerkkejä.

Oikeus ei muuttanut tuomiota muuten.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja