Lääkärit: Pehmolelut suuri uhka vauvoille – näin suojaat lapsesi unta!

AAP:n mukaan vauvojen tukehtumiskuolemat ovat lisääntyneet merkittävästi Amerikassa. Lue, kuinka suojaat lapsesi unta ja pidät uniympäristön turvallisena.

Kätkytkuolemat ovat edelleen alle 1-vuotiaiden lasten suurin kuolinsyy Amerikassa, ne ovat kuitenkin vähentyneet merkittävästi sen jälkeen, kun Amerikan lastenlääkäriakatemia (American Academy of Pediatrics) suositti, että vauvoja pidettäisiin selällään heidän nukkuessaan.

Sen sijaan erilaisten tukehtumiskuolemien määrä on kasvanut, mikä on saanut AAP:n tarkistamaan suosituksiaan pienten lasten ja vastasyntyneiden uniympäristöön liittyen.

– Uusi ohjeistus auttaa vanhempia kiinnittämään huomiota niihin asioihin, jotka voivat olla vaarallisia lapselle hänen nukkuessaan, lastenlääkäri Lisa Martin Loyolan yliopistosta, Chicagosta AAP:n tiedotteessa.

– Vauvalle on se ja sama, onko hänen sänkynsä tylsä, mutta turvallisuus on tärkeää. Mitä enemmän tavaroita sängyssä on, sitä vaarallisemmaksi teet sen lapsellesi, Martin jatkaa.

Suojaa vauvan unta

– Aseta lapsi aina nukkumaan selälleen tasaiselle, vakaalle alustalle.

– Huolehdi, ettei sängyssä ole muuta tavaraa tai esineitä, joihin lapsi voi sotkeutua: pehmolelut ja väljät sänkyvaatteet voivat olla vaarallisia.

– Markkinoilla on tarjolla paljon erilaisia tarvikkeita vauvojen sänkyyn, jotka eivät välttämättä ole turvallisia: esimerkiksi erilaiset toppaukset lastensängyssä voivat aiheuttaa tukehtumisen.

– Jos sinua mietityttää, pysyykö lapsi lämpimänä, AAP suosittaa seuraavaa sääntöä: pue hänelle aina yksi kerros enemmän vaatetta, kuin sinulla itselläsi on.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja