Lääkärin käytännön vinkki: Näin pääset eroon tahattomasta erektiosta 30 sekunnissa

Onko jokaisella miehellä oikeasti joskus erektio-ongelmia? 2:33
Onko jokaisella joskus erektio-ongelmia? Videolla seksuaaliterapeutti vastaa kutkuttaviin peniskysymyksiin.

Toisinaan erektio iskee huonossa paikassa. Brittiläinen lääkäri paljasti suositulla TikTok-tilillään, miten peniksen tahattomasta jäykistymisestä pääsee eroon nopeasti – ja käytännöllisesti.

Tahattomat erektiot aiheuttavat miehille kiusallisia tilanteita, kun jäykistyneen siittimen kanssa pitäisi esimerkiksi yrittää pissata tai pitää esitelmää ihmisten edessä. Itsetyydytys tai kylmän suihkun ottaminen ovat tunnettuja vaihtoehtoja päästä eroon seisokista, mutta eivät aina niitä käytännöllisimpiä ratkaisuja.

Somevaikuttajana tutuksi tullut brittiläinen lääkäri Karan Raj vinkkaa TikTokissa, että väärällä hetkellä iskeneestä erektiosta voi päästä eroon lihaksia koukistamalla. Lihasten, erityisesti reisilihasten tapaisten isojen lihasten, jäykistäminen ohjaa verta pois penisten kudoksista kohti taipunutta lihasta.

Samalla kikka harhauttaa mieltä keskittymään johonkin muuhun. Kun mieli alkaa harhailla, erektio voi hävitä kuin itsestään. Rajanin mukaan lihaksen jäykistäminen saa peniksen veltostumaan jo puolessa minuutissa.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Mistä tahaton erektio johtuu?

Monesti puhutaan erektiohäiriöistä eli kyvyttömyydestä saavuttaa tai ylläpitää riittävä erektio. Kuitenkin myös tahattomat erektiot voivat muodostua ongelmaksi. Jotain ilmiön yleisyydestä kertoo se, että Rajanin videolla on tätä kirjoittaessa 2,5 miljoonaa katselukertaa.

Tahaton erektio johtuu usein testosteronitasojen heittelystä. Esimerkiksi aamuerektion syyksi on esitetty sitä, että aamuisin miehen testosteronitasot ovat kaikista korkeimmillaan.

Hormonien ja spontaanin kiihottumisen lisäksi tahattoman erektion taustalla voi olla tiukan vaatetuksen aiheuttama stimulaatio ja siitä johtuva tahaton refleksi, kertoo Men’s Health -sivusto. Myös äärimmäisen tunnepitoinen tilanne tai stressi voi aiheuttaa refleksinomaisen erektion.

Miten reagoit, jos miehellä ei seisokaan? Naiset vastaavat 0:30
Miten reagoit, jos miehellä ei seisokaan? Katso videolta, miten naiset vastaavat kysymykseen.

Lue myös:

    Uusimmat