Lääkärilakon sovittelu alkoi

Maaliskuussa uhkaavan lääkärilakon sovittelu alkoi iltapäivällä, kun akavalainen Lääkäriliitto ja Kunnallinen työmarkkinalaitos marssivat valtakunnansovittelijan toimistoon.

Lääkärilakon sovittelun ensitapaamisessa käytiin läpi osapuolten vaatimuksia ja lakkorajoja. Sovittelu jatkuu huomenna. Kunnallinen virkariitalautakunta suositti eilen illalla Lääkäriliittoa luopumaan lakosta tai rajaamaan lisää toimintoja kokonaan lakon ulkopuolelle. Näitä ovat mm. aikuisten sydäntutkimus ja sydänkirurgia, synnytyssalit ja synnyttäneiden osastot sekä neurokirurgia.

Lääkäriliitto ei pidä lakkorajojen muuttamista tarpeellisena. Tätä perustellaan sillä, että kaikki kiireellistä ja välitöntä hoitoa tarvitsevat ihmiset on joka tapauksessa luvattu hoitaa. Viralliset turvaohjeet takaavat lisäksi, että elinsiirrot ja synnytykset hoituvat lakosta huolimatta.

Lautakunnan päätös on suositus eikä sitä ole pakko noudattaa. Lääkärilakko uhkaa alkaa 5. maaliskuuta, ellei sovittelu sitä ennen tuota tulosta.

Lääkäriliitto vaatii terveyskeskuslääkäreille lähes 4 800 markan korotusta kuukausipalkkaan. Kuntatyönantaja tarjoaa noin tuhatta markkaa.
(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat