Lääkäri-Tatun koronateemainen joulurenkutus saa nauramaan: "Ei itkeä saa, ei meluta saa, tikku nenässä on paljon mukavampaa..."

Lääkäri-muusikon koronateemainen joulurenkutus on saanut monet suomalaiset nauramaan:"Ei itkeä saa, ei meluta saa, tikku nenässä on paljon mukavampaa.." 2:10
Kuuntele laulu tästä ja laula vaikka mukana!

Kuopiolainen muusikko ja lääkäri Tatu Kemppainen on onnistunut naurattamaan suomalaisia koronajouluun valmistautumisen keskellä. 

Joulupukki ei nimittäin käy matkaan ja rohkeimmat voivat tulla pleksi-ikkunan taa. 

Kuulostaako tutulta?

Laulun ja videon tekemiselle oli selkeä motiivi.

– Kyllähän Joulupukin terveys tietysti huolestuttaa, kyseessä on kuitenkin suomalainen vanhempi mies. Siellä on ylipainoa ja verenpainetautia ja kuka ties mitä, Kemppainen naurahtaa. 

Joulupukkihan kuuluu riskiryhmään. Huoli on tietysti myös kaikkien mummoista ja ukeista. 

– Hiukan vakavammin sanottuna, minulla on huoli siitä, että miten me kaikki jaksetaan. Tämä korona on ollut aika pitkä taistelu, Kemppainen vakavoituu. 

Kemppainen toimii Kuopion yliopistollisen sairaalan Operatiivisen keskuksen johtajana sekä korva-, nenä-, ja kurkkutautien erikoilääkärinä. Kemppainen on ammattinsa puolesta ollut koronan kanssa tekemisissä koko vuoden. Operatiivisena johtajana hän on huolehtinut sairaalan valmistautumisesta ja varautumisesta tilanteen pahenemiseen. 

– Olemme käyttäneet todella paljon aikaa varautumiseen. 

Ammatit voi joskus yhdistää

Kemppainen on toiselta ammatiltaan muusikko. Joskus hyvällä tuurilla tulee eteen tilanne, jossa molemmat ammatit voi yhdistää. 

– Asiaan on tietenkin suhtauduttu hyvin vakavasti sairaalan tasolla. Vapaa-ajalla voi suhtautua tilanteeseen vähän vapaamminkin, Kemppainen kertoo. 

Nyt ammattien yhdistämisestä syntyi monen mieltä piristänyt joulurenkutus. 

Pukki rokotteet hienot lapsille tois, 

jos Euroopan lääkevirasto sois, 

vaan Joulupukki matkaan ei käy.

Huumori toimii lääkkeenä

Videosta on tullut valtavasti palautetta. Kemppaisen mukaan palaute on olut lähes sataprosenttisesti positiivista. Suurin osa on ottanut laulun mahdollisuutena tehdä synkästä ajasta keveämpää.

– On myös yksittäisiä, jotka kokevat aiheen olevan heille hyvin vaikea. 

– Jos itselläni olisi ollut vakavia koronatapauksia lähipiirissä, niin ei minuakaan varmaan naurattaisi.

Monille myös hyvin tärkeä perhejoulu jäänee tänä vuonna välistä. 

Kemppaisen mielestä huumori on yksi lääkkeistä parhaimpia. Lääkäri-muusikko kertoo huumorista oivan vertauksen: huumori toimii samalla tavalla kuin lääkkeet, suurimmalle osalle toimiva ei välttämättä pure kaikkiin. 

Kemppainen kertoo, että myös heidän perheessänsä on jouduttu luopumaan monista suunnitelmista. 

– Tätä joulua on parempi muistella joskus vuosien päästä sillä tavalla, että olipa erikoinen joulu tämä. 

Tätäkin poikkeusjoulua pystyy toivottavasti muistelemaan lämmöllä ja naureskelemaan kaiken maailman etäjoulujuhlille. Vaihtoehtona olisi muistaa vain huonot puolet. 

Joulu tulee joka tapauksessa, oli koronaa tai ei. 

– Toivotan kaikille hyvää joulua, koitetaan pysyä terveinä ja pidetään meidän mummoista, papoista ja Joulupukista huolta! Kemppainen tiivistää. 

Lue myös:

    Uusimmat