"Lääkäreiden pitäisi korvata reseptilääkkeet vitamiineilla"

Määräävätkö lääkärit turhaan antibiootteja ja reseptilääkkeitä? Tätä pohtivat Studio55.fin lukijat.

Etenkin kolesterolilääkkeet aiheuttavat vastustusta keskustelijoissa. Nimimerkki vellamo kertoo lopettaneensa kolesterolilääkkeiden syömisen toista vuotta sitten ja siirtyneensä käyttämään erilaisia B-vitamiineja, magnesiumia ja foolihappoa.

– Syön voita, kermaa ja normaalia ruokaa. Kolesteroliarvoni eivät ole lainkaan kohonneet, hän kirjoittaa Studio55.fin keskustelupalstalla.

Myös nimimerkki marjaleena52 kieltäytyy syömästä kolesterolilääkkeitä. Hän uskoo ruokavalion voimaan.

– Yritän syödä terveellisesti, paljon marjoja yms. Nautin myös kalaöljykapseleita, ainakin silloin, kun kalansaanti on vähäistä.

Keskustelijoita mietityttää miksi lääkärit eivät määrää potilailleen vitamiini- tai ravintolisiä vaan turvautuvat aina antibiootteihin tai muihin reseptilääkkeisiin, jotka saattavat aiheuttaa erilaisia sivuvaikutuksia.

– Sanotaan, että ruoka riittää. Siitä saamme kaiken. Mutta jokainen tajuaa, että se ei ole totta. Onneksi vitamiinit ja muut ravintolisät ovat vapaasti kaupan. Pitää vain tajuta käyttää niitä, vellamo kirjoittaa.

Määräävätkö lääkärit sinun mielestäsi liian helposti antibiootteja ja muita reseptilääkkeitä? Käytätkö sinä ravintolisiä? Kerro mielipiteesi ja osallistu keskusteluun!

Pääset osallistumaan keskusteluun, kun rekisteröit itsellesi oman käyntikortin. Se on ilmaista eikä velvoita sinua mihinkään, mutta antaa sinulle ainutlaatuisen vaikutusmahdollisuuden.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja