Kysyimme tekoälyltä Suomen euroviisuedustajasta – erityisesti yhden sovelluksen vastaus hämmentää

Jouni sai Liverpoolissa ylleen huikean Käärijä-boleron - tällainen on suomalaisfanien satapäinen ryhmä Euroviisuissa 1:32
KATSO MYÖS: Jouni sai Liverpoolissa ylleen huikean Käärijä-boleron – tällainen on suomalaisfanien satapäinen ryhmä Euroviisuissa.

Kysyimme kolmelta tekoälysovellukselta, kuka edustaa Suomea tämän vuoden Euroviisuissa. Varsinkin yksi veikkaus hämmensi.

Moni on tempaantunut tänä keväänä mukaan Käärijä-huumaan, eikä suoranaiselta hurmokselta ole ollut kovin helppoa välttyä.

Tämän takia onkin hieman yllättävää, että yksi taho ei tunnu lainkaan tietävän, kuka Suomea edustaa tämän vuoden Euroviisuissa.

Kysyimme kolmelta eri tekoälysovellukselta, kuka edustaa Suomea Euroviisuissa vuonna 2023.

Itsevarmoja, mutta metsään menneitä vastauksia

Ensimmäisenä esitimme tämän polttavan kysymyksen Snapchatin hiljattain lanseeraamalle "virtuaaliselle ystävälle". 

Aiempien keskusteluyritysten perusteella "My AI" -toveri osaa kyllä neuvoa nauttimaan elämän pienistä asioista ja listasi jopa onnistuneesti toimittajan lempiravintolan ruokalistaa, mutta Euroviisu-kysymykseen se esitti hämmentävän vastauksen.

– Tänä vuonna Suomea edustaa Antti Tuisku, My AI kirjoittaa itsevarmana.

Kun tekoälylle kertoi, että tieto on väärä, eikä Tuisku ole ikinä edustanut Suomea viisuissa, se esitti entistä enemmän metsään menneen vastauksen.

– Suomea ei edusta tänä vuonna kukaan, koska Euroviisut on peruttu koronan takia.

tekoäly
ChatGPT myönsi rehellisesti, etteivät sen tiedot ole ajan tasalla.

Suurta julkisuutta saanut ChatGPT-botti taas ilmoitti ykskantaan, ettei sillä ole pääsyä uusimpiin tietoihin ja sen viimeisten tietojen mukaan Suomea edusti vuonna 2021 Blind Channel, mikä pitää toki täysin paikkansa.

Chatsonic tiesi vastauksen tarkalleen

ChatGPT:n tiedot perustuvatkin vain vuoteen 2021 mennessä julkaistuun tietoon, minkä takia se ei ole perillä nykypäivän tapahtumista.

Sen sijaan Chatsonic-tekoäly oli enemmän perillä maailmanmenosta. Vastaustyyliksi kysymykseen sai vieläpä valita "stand-up-koomikko".

chatsonic comedian
ChatSonic heitti kaupanpäällisiksi vitsin Käärijästä.

Chatsonic osasi toden totta kertoa, että Suomea edustaa tänä vuonna Käärijä. Tekoäly veisteli kaupanpäällisiksi vielä vitsin siitä, malttaakohan Käärijä olla räppäämättä poroista ja saunasta.

Katso myös: Näissä tunnelmissa Käärijä lähtee kohti Euroviisujen finaalia

Näissä tunnelmissa Käärijä lähtee kohti Euroviisujen finaalia 1:04
Käärijä kommentoi MTV Uutisille tiistaisen semifinaalin jälkeen tunnelmiaan.

Lähteet: Snapchat, ChatGPT, Chatsonic

Lue myös:

    Uusimmat