Mainos

Kyselytutkimus: Enemmistö arabinuorista vastustaa Isisiä

Arabinuorista selkeä enemmistö, 77 prosenttia, vastustaa äärijärjestö Isisiä, ilmenee arabinuorten mielipiteitä ja asenteita mittaavasta kansainvälisestä kyselytutkimuksesta.

Sen mukaan puolet arabinuorista on sitä mieltä, että Isisin nousu on suurin Lähi-itään kohdistuva uhka. 

Vastanneista 76 prosenttia kuitenkin uskoo, että Isisin aikeet perustaa islamilainen valtio epäonnistuvat. 

Viestintätoimistoketju Burson-Marsteller toteutti kyselytutkimuksen yhdessä tutkimusyritys Penn Schoen Berlandin kanssa. Siihen haastateltiin yli 3500:aa 18-24-vuotiasta arabinuorta 16 maassa. 

Lähes joka neljännen vastaajan mielestä suurin syy Isis-järjestöön liittymiseen on Lähi-idässä vallitseva nuorisotyöttömyys. 78 prosenttia vastanneista on sitä mieltä, että he eivät tukisi Isisiä, vaikka järjestö käyttäisi toiminnassaan vähemmän väkivaltaa.  

Tutkimuksen mukaan arabinuoriso toivoo johtajiltaan enemmän työtä henkilökohtaisen vapauden ja naisten ihmisoikeuksien parantamisen eteen. Saudi-Arabiassa jopa yhdeksän kymmenestä oli sitä mieltä, että arabimaiden johtajien pitäisi työskennellä vahvemmin näiden asioiden eteen. 

Viiden vuoden takaisen arabikevään suosio on nuorten keskuudessa hiipunut. Enää 36 prosenttia vastaajista uskoo, että arabimaailma voi paremmin kuin viisi vuotta sitten. Ainoastaan egyptiläisten nuorten enemmistö on kyselyn perusteella sitä mieltä, että arabimaailma voi vallankumouskevään jälkeen paremmin. 

Hieman yli puolet oli kyselyssä sitä mieltä, että asuinmaan vakaa tila on jopa demokratiaa tärkeämpää.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.