Mainos

Kysely: Stubb ei ymmärrä suomalaisen arkea

Ymmärrys tavallisen suomalaisen arjesta jakaa pääministeriehdokkaita kansalaisten silmissä voimakkaasti.

Evan arvo- ja asennetutkimuksen mukaan perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ymmärtää suomalaisten mielestä arkea parhaiten, kun taas heikoimmin ymmärrystä uskotaan löytyvät kokoomuksen Alexander Stubbilta.

Vastanneista 67 prosenttia uskoo, että Soini ymmärtää tavallisen suomalaisen arkea. Stubbin osalta näin uskoo vain 10 prosenttia vastanneista.

Keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän ymmärrykseen uskoo 53 prosenttia ja SDP:n Antti Rinteen 49 prosenttia vastanneista.

Kyselyssä Sipilä arvioidaan ehdokkaista parhaaksi talouden osaajaksi ja uusien työpaikkojen luojaksi. Häneen liitetään myös eniten myönteisiä luonnehdintoja poliitikkona. Kysymyksiä herättää kuitenkin Sipilän ulko- ja turvallisuuspoliittinen osaaminen, johon luottaa vastaajista vain 13 prosenttia. Tässä kategoriassa Stubb saa kyselyssä puolestaan erinomaisen arvosanan (63 prosenttia).

Äänestys

Ymmärtävätkö poliitikot kansalaisten arkea?

Kyllä

Ei

Ymmärtävätkö poliitikot kansalaisten arkea?

Kyllä 5%

Ei 95%

5%
95%
ääniä 8490 kpl

Iso osa suomalaisista kokee, että päätöksentekijät ovat vieraantuneet suomalaisten arjesta. Evan selvityksen mukaan näin ajattelee jopa 83 prosenttia suomalaisista.

Selvitystä varten haastateltiin yli 2 000 henkilöä internet-paneelissa tammikuussa.

Puheenjohtajien välillä isoja eroja

Suomalaiset kokevat myös pääministeriehdokkaiden isänmaallisuuden ja Suomen etujen ajamisen hyvin eri tavalla. Vastanneista 73 prosenttia arvioi, että kuvaus "isänmaallinen ja ajaa Suomen etua" sopii perussuomalaisten Soinille. Sipilällä näitä ominaisuuksia arvioi olevan 61 prosenttia, Rinteellä 44 ja Stubbilla 42 prosenttia vastanneista.

Talouden osaajana sekä uusien työpaikkojen ja kasvun luojana selvästi parhaat pisteet sai keskustan Juha Sipilä. Vastanneista 57 prosenttia uskoi näiden ominaisuuksien sopivan häneen erittäin hyvin tai melko hyvin. Stubbin kykyihin uskoi 39 prosenttia, Rinteen 35 ja Soinin 26 prosenttia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja