Kysely: Turvapaikanhakijat ovat entistä tyytyväisempiä vastaanottokeskuksiin

Poliisi käytti paprikasumutetta Jyväskylässä Salmenrannan vastaanottokeskuksella 0:34
Vastaanottokeskuksilla on toisinaan ollut rauhattomuuksia. Vuonna 2017 Jyväskylässä vastaanottokeskuksella poliisi lopetti käsistä riistäytyneen mielenosoituksen, joka vastusti afganistanilaisperheen palautusta.

Turvapaikanhakijat ovat tyytyväisempiä vastaanottokeskuksiin kuin vuosi sitten, selviää Maahanmuuttoviraston (Migri) kyselyllä keräämästä asiakaspalautteesta.

Kyselyn perusteella vastaanottokeskusten asiakkaat kokevat työntekijöiden kohtelevan heitä hyvin aiempaa useammin. Lisäksi kohtelua pidetään tasaveroisempana kuin edellisvuonna ja luottamus henkilökuntaan on lisääntynyt.

Ystävällisen kohtelun kerrottiin vähentävän stressiä. Migrin tiedotteen mukaan avoimissa vastauksissa ilmeni vastakkaisiakin mielipiteitä.

Viime vuoteen verrattuna turvallisuuden tunne oli hiukan heikentynyt. Turvallisimmaksi olonsa tunsivat naiset ja lapset.

Sekä aikuisille että lapsille toivottiin enemmän aktiviteetteja. Lisäksi monet kaipasivat esimerkiksi lisäapua työnhakuun.

Kyselyyn vastasi yli 1400 turvapaikanhakijaa 33 vastaanottokeskuksessa sekä 52 vastaajaa kuudesta yksin tulleiden alaikäisten keskuksesta.

Lue myös:

    Uusimmat