Kysely: Trump häviäisi presidentinvaalit kaikille naisdemokraattien kärkinimille – Obama, Oprah, Clinton, Warren...

USA:n välivaalit - Trumpin suosionmittaus? 6:57

Axiosin julkaiseman tutkimuksen mukaan Donald Trump häviäisi vuoden 2020 presidentinvaalit käytännössä kaikille kuuluisille demokraattinaisille, jos vaalit pidettäisiin nyt. Donald Trumpin peittoaisivat niin Michelle Obama, Hillary Clinton kuin Elizabeth Warren.

Video: Ovatko USA:n välivaalit Trumpin suosionmittaus?

Kyselyssä Michelle Obama sai Trumpiin nähden 13 pisteen johdon. Oprah Winfrey johti Trumpia 12 pisteellä. Kamala Harris, Kalifornian demokraattinen senaattori, sai 10 pisteen johdon ja Minnesotan senaattori Amy Klobuchar 9 pisteen johdon.

Molempia senaattoreita on veikattu vuoden 2020 vaalien ehdokkaiksi. New Yorkin senaattori Kirsten Gillibrand johti Trumpia 6 pisteellä. Kaikki kolme senaattoria voittaisivat Trumpin, jos vaalit pidettäisiin nyt.

Clinton voittaisi vain täpärästi

Hillary Clinton ja Elizabeth Warren voittaisivat kyselyn mukaan Trumpin vain täpärästi: Clinton 5 pisteellä ja Warren 2 pisteellä. Kaikista demokraattinaisista, jotka vastustavat Trumpia, Warren oli vähiten suosittu valkoisten esikaupunkilaisnaisten keskuudessa.

Tulokset saatiin kahdesta erillisestä kyselystä, joista ensimmäinen tehtiin 24.-28.10. ja siihen osallistui 3411 ihmistä. Toinen kysely tehtiin 28.-30.10. ja siihen osallistui 6497 ihmistä.

Tutkimuksen tekijä Axios arvelee, että monet Trumpin kiistanalaiset päätökset, kuten maahanmuuttajalasten erottelupolitiikka ja Kavanaughin nimittäminen korkeimman oikeuden tuomariksi, ovat vähitellen syöneet Trumpin kannatusta naisäänestäjien keskuudessa.

Lue myös:

    Uusimmat