Mainos

Kysely: Suomalaiset luottavat avustusjärjestöihin ja elintarviketeollisuuteen – puolueet pahnanpohjimmaisina

Avustusjärjestöt ja elintarvikealan yritykset kiilasivat kärkeen viestintätoimisto Tekirin teettämässä luottamuskyselyssä. Ykköseksi päätyi Fazer, toiseksi Yliopiston Apteekki ja kolmanneksi Pelastakaa Lapset -järjestö. Viime vuoden ykkönen Suomen Punainen Risti oli nyt kyselyn neljännellä sijalla. 

Kaiken kaikkiaan toimialoista parhaiten menestyivät avustusjärjestöt ja elintarviketeollisuus. Selvityksen perusteella luottamus kotimaisia ruokayhtiöitä kohtaan on kasvanut selkeästi.  

Eniten luottamus on lisääntynyt terveydenhuollon toimijoihin. Etenkin nuoret ikäryhmät luottavat enemmän yksityisiin terveysyrityksiin kuin julkiseen terveydenhoitoon, arvioi Tekir. 

Puolueet ja työmarkkinajärjestöt pitävät perää 

Puolueet ja työmarkkinajärjestöt ovat luottamuksessa edelleen hännillä. Kaikista organisaatioista heikoin luottamus on perussuomalaisilla. Puolueet olivat häntäpäässä viime vuonnakin. Puolueista parhaiten menestyivät oppositiossa olevat vihreät ja SDP, joita pidetään luotetuimpina puolueina. Kokoomuksen luottamusarvio on hieman kasvanut ja keskustan pudonnut. 

Yrityksistä selkeästi heikointa on luottamus kuljetusyritys Uberiin. 

Luottamuspuntari arvioi suomalaisten luottamusta lähes 80 organisaation osalta. Selvityksen toteutti Kantar TNS (TNS Gallup) maaliskuussa. Siihen vastasi yli 4000 ihmistä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.