Kysely selvitti: Seksi voittaa hyvät yöunet!

AVAn lukijat kertoivat, mistä syystä he olisivat valmiita luopumaan hyvistä yöunista. Eniten kannatusta sai seksi, mutta yhtä moni vastaaja ei luopuisi unistaan mistään hinnasta.

AVA kysyi lukijoiltaan, mistä syystä he olisivat valmiita luopumaan hyvistä yöunista. Kyselyyn tuli 290 vastausta. Vastaajista 29 prosenttia suostuisi heittämään hyvästit hyville yöunille harrastaakseen seksiä. Toiset 29 prosenttia puolestaan kertoi, ettei luopuisi uniajastaan mistään hinnasta. 26 prosenttia vastanneista olisi valmis nukkumaan lyhyemmän ajan, jotta aikaa jäisi enemmän puolisolle, perheelle tai ystäville.

Loput äänet jakautuivat seuraavasti: neljä prosenttia harrastaisi liikuntaa, kolme prosenttia viettäisi aikaa tietokoneella tai sosiaalisen median parissa, yksi prosentti katsoisi televisiota. Vastanneista kahdeksan prosenttia luopuisi hyvistä yöunistaan jonkun muun asian tähden.

"Seksin jälkeen uni maittaa"

– Jos yöunista pitää luopua, ainoa hyvä syy siihen lienee seksi, joka vie yöunista osansa, mutta tuo hyvän olon. Oma libidoni on valloillaan yöaikaan, joten seksin harrastaminen yöllä on varsin normia. Ja yleensä seksin jälkeen se uni vasta maittaakin!

– Seksi tuo nautintoa ja auttaa unohtamaan murheita vähäksi aikaa.

– Uni on minulle niin ensiarvoisen tärkeää, etten luopuisi siitä mistään hinnasta. Tunnen itseni ja tiedän, että vajaat yöunet vaikuttavat hyvinvointiini hyvin negatiivisesti. On kaikkien läheisteni etu, että nukun yöni aina hyvin. Olen sitä mieltä, että kaikki ihmiset voisivat järjestää oman rytminsä etukäteen niin, että joka yö tulisi nukuttua se kahdeksan tuntia.

– Nukkuminen on yksi niistä erittäin harvoista asioista, joita vilpittömästi rakastan. En luopuisi hyvistä yöunista millään verukkeella.

– Ilman kunnon unia ei jaksa pitkälle potkia. Toisinaan kuitenkin on pakko esimerkiksi töiden takia valvoa. Vauva on aikanaan valvottanut ja onhan noita öitä aikanaan valvottu myös rakkauden, hyvän seuran tai muun akuutin syyn takia. Se kuuluu elämään, mutta jatkuvasti ei voi harrastaa valvomista, ei kestäisi pää eikä fysiikka.

– Unohdun usein koneelle pelaamaan aamuyöhön asti. Minulla on vain yksi peli, joka aiheuttaa tämän "ongelman", mutta juuri sen vuoksi en uskalla esimerkiksi ostaa Sims-pelejä. Jos alkaisin pelata niitä, en varmaan nukkuisi ikinä!

– Kissojen takia olen luopunut yhtäjaksoisista kahdeksan tunnin unista. Silti en vaihtaisi kissojani mihinkään, vaikka joskus olisikin mukavaa saada nukkua koko yö rauhassa.

– Lapseni takia olen valmis valvomaan. Vauvat valvottavat usein yöllä, mutta se ei haittaa minua. Olen onnellinen siitä, että saan olla äiti.

– Koneella olen istunut pitkään joka ilta jo viikon ajan, kun Facebookissa pääsee viattomasti juttelemaan sen äärimmäisen kuuman pakkauksen kanssa, joka työpaikallani on.

– Muutama vuosi sitten nukuin usean kuukauden ajan 5-6 tuntia yössä. Ei vain enää ollut normaalia. Stressi iski, kroppa kärsi – ja seurauksia korjailee vieläkin.

– Nukkuminen on kaikkein tärkein asia minulle, ihan kaikki muu tulee perästä! Omien lasten turvallisuus tietysti menee edelle. Jos he olisivat vaarassa, niin en nukkuisi, ennen kuin vaara olisi poissuljettu.

– Tietenkin työpaikka ja yövuorot!

– Kun mummon muruset tulevat yökylään, nautin joka ikisestä hetkestä. Joskus myös yöheräilyt kuuluvat kuvioihin. Silti kaikki tuo on sen arvoista, kun saa tuhisevan pikkumiehen viereensä.

– Olen melkein koko ikäni kärsinyt nukahtamisongelmista ja huonosta unirytmistä, joten nyt kun asia on kunnossa, niin unta osaa arvostaa ja nauttia siitä. Menen mielelläni joka ilta viikonloppunakin nukkumaan ennen yhtätoista ja viikonloppuaamuisin nukun mahdollisimman pitkään.

– Lastenlasten yöpyessä ei unista tahdo tulla välillä mitään, mutta silloin olen valmis valvomaan.

– Joskus on vain tärkeämpää antaa aikaa rakkaalleen kuin käyttää se nukkumiseen. Asia, minkä unohdin liian pitkäksi aikaa.

– Vapaaottelua on vähän pakko katsella yöllä, jos meinaa sen livenä nähdä.

– Kun on kokenut unettomuuden, ymmärtää kuinka tarpeellista hyvä uni on.

Lue myös:

AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja