Pilaako allergia yöunesi? Nämä keinot voivat auttaa!

Makuuhuone voi aiheuttaa ja tehostaa allergiaoireita monin tavoin. Tarkista, ovatko nämä keinot kotonasi jo käytössä!

Allergiaoireet voivat piinata myös öisin. Huonosti nukutun yön jälkeen ei ole hauskaa herätä uuteen päivään aivastelemaan. Kokeile siis alla olevia tehokkaita vinkkejä taistelussa allergiaa vastaan!

1. Pölyt pois makuuhuoneesta

Joka kerta kun aivastat, muistuta samalla itseäsi makuuhuoneen siistinä pitämisestä. Kiinnitä huomiota erityisesti pölyjen pyyhkimiseen, sillä pöly ja siitepöly ovat syypäitä useimpiin allergiaoireisiin. Myös verhot keräävät pölyä yhtälailla kuin vuodevaatteet.

2. Allergiatestatut vuodevaatteet

Useat ihmiset ovat ainakin hieman allergisia höyhenille, joten varmista että tyynysi ja peittosi ovat allergiatestattuja.

3. Ilmanpuhdistaja

Hanki makuuhuoneeseen ilmanpuhdistaja, sillä se vähentää huomattavasti pölyn ja siitepölyn määrää. Ilmanpuhdistaja toimii myös taustamusiikkina yöllä, jolloin muut yölliset äänet häiritsevät sinua vähemmän.

4. Ilmankostutin

Etenkin talvella kätevä hankinta makuuhuoneeseen on ilmankostutin. Laite kostuttaa huoneilmaa helpottaen samalla ainakin kutisevasta ihosta ja hengityselinsairauksista kärsivän oloa. Kesäkuumalla makuuhuoneeseen sopii paremmin ilmastointilaite.

5. Miedot siivousaineet

Osa ihmisistä on hyvin herkkiä voimakkaan hajuisille siivousaineille. Erityisen voimakkaita aineita ovat ainakin ammoniakkia ja valkaisuainetta sisältävät valmisteet. Poista siis voimakkaat kemikaalit ainakin makuuhuoneestasi ja tutustu miedompiin ja ympäristöystävällisempiin vaihtoehtoihin - niitäkin varmasti löytyy!

Lähde: Realsimple

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja