Mainos

Kymppitonni Popeda-solistille – Pate Mustajärvi voitti Iskelmä-Finlandian

Pate Mustajärvi voitti vuoden 2015 Iskelmä-Finlandian. Palkinto ojennettiin tämän vuoden voittajalle Tapsan Tahtien avajaisissa Nokialla.

Iskelmä-Finlandian voittaja on valittu. Tänä vuonna arvostetun palkinnon sai kansansuosikki Popedasta tuttu Pate Mustajärvi.

Neljättätoista kertaa jaettu palkinto ojennetaan suomalaiselle kevyen musiikin esittäjälle, joka on ansiokkaasti esittänyt suomalaista iskelmä- ja populaarimusiikkia. Nokian kaupungin myöntämä palkinto on arvoltaan 10 000 euroa.

Turkka Malin johtama ammattilaisraati teki voittajavalinnan ja palkinnon saaja julkistettiin Tapsan Tahtien maksuttomassa avajaistapahtumassa perjantaina.

Mali kommentoi voittajan valintaa tiedotteessa.

– Tämän vuoden voittaja on Äijä – sanan varsinaisessa merkityksessä. Tuhansien naisten päiväuni, vorssalaistenkin perusjunttien sankari ja karsimaattinen rock-kulkuri, joka ei kaihda iskelmääkään, ei kantria eikä popballadeja. Äijä on laulanut tähän kesään epäsopivan laulun Pitkä kuuma kesä, mutta Äijä on silti palkintonsa ansainnut!

Pate Mustajärvi itse toteaa voitostaan seuraavaa.

– Arvostan vilpittömästi juuri saamaani palkintoa, ja olen etuoikeutettu saadessani liittyä aiempien Iskelmä-Finlandian vastaanottajien nimekkääseen joukkoon. Ovat nääs kovia nimiä koko sakki, kommentoi palkinnon saaja.

Viimeisimmän jaetun Iskelmä-Finlandian voitti Katri Helena vuonna 2014. Aiemmin palkinnon ovat saaneet Pave Maijanen (2012), Pepe Willberg (2011), Laura Voutilainen (2010), Charles Plogman (2009), Olli Lindholm (2008), Eino Grön (2007), Paula Koivuniemi (2006), Jari Sillanpää (2005), Matti ja Teppo (2004), Kari Tapio (2003), Marion Rung (2002) ja Antti Huovila (2001).

Vuonna 2014 palkintoa ei jaettu. Ehdokasasettelu oli viimevuotiseen tapaan salainen.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja