Kymmeniä ihmisiä kuollut räjähdyksissä Pakistanissa

Pakistanissa ainakin 26 ihmistä on kuollut ja yli 120 haavoittunut räjähdyksissä kahdessa kaupungissa tänään. Viranomaisten mukaan uhriluku saattaa vielä kasvaa.

Ensin tapahtui kaksi räjähdystä Quettan kaupungissa maan lounaisosassa. Kuolleita oli ainakin 13 ja haavoittuneita parikymmentä. Tutkijoiden mukaan isku oli suunnattu poliisia vastaan.

Hieman myöhemmin räjähti Parachinarin kaupungissa Pakistanin luoteisosassa. Viranomaisten mukaan toistakymmentä ihmistä kuoli ja ainakin 124 haavoittui. Alueella asuu pääasiassa shiiamuslimeja.

Viranomaisten mukaan räjähdykset Parachinarissa tapahtuivat torilla, joka oli täynnä ihmisiä tekemässä ostoksia paastokuukausi ramadanin päättävää id al-fitr -juhlaa varten.

– Kun ihmiset kiiruhtivat paikalle auttaakseen haavoittuneita, tapahtui toinen räjähdys, kertoi paikallisviranomainen Nasrullah Khan.

Tapahtumien jälkeen Pakistanin pääministeri Nawaz Sharik vaati tehostamaan turvatoimia koko maassa. Samalla hän tuomitsi iskut sanoen, ettei yksikään muslimi voi kuvitella tekevänsä senkaltaista kauhistuttavaa tekoa.  

Lue myös:

    Uusimmat