Kymmenen edullista tapaa syödä terveellisesti – poimi vinkit!

Pienillä teoilla voit säästää ruokaostoksissa helposti ja ruuan terveellisyydestä tinkimättä. Nappaa vinkit talteen!

Erikoisruokakauppojen ja luomutuotteiden suosion noustessa saattaa olla melko tyyristä syödä hyvin. Onneksi on olemassa paljon tekoja, joilla voit säästää ruokaostoksissa. Kaikki alkaa etukäteissuunnittelusta: laadi menu valmiiksi jokaiselle viikonpäivälle.

Osta enemmän kerralla

Saadaksesi ruokaostoksilla enemmän vastinetta rahoillesi, osta tuotetta suurempi tukku kerralla. Esimerkiksi pussiin pakatut mandariinit ovat edullisempia kuin yksitellen myytävät. Leipäpaketissakin enemmän maksaa vähemmän – laita osa leivistä pakastimeen, jos pelkäät niiden vanhentuvan nopeammin kuin ehdit niitä syömään.

Suunnittele etukäteen ja tee ostoslista

Kun olet suunnitellut viikon ruokalistan, tee ostoslista sen mukaan ja pysy siinä. Listan tekeminen auttaa välttymään turhilta heräteostoksilta ja sen ansiosta säästät ruokalaskussa satoja euroja vuodessa.

Hyödynnä ruokakauppojen tarjoukset

Bongaa ja hyödy ruokakauppojen terveellisimpien tuotteiden tarjouksista. Pavut, pähkinät, kokojyvätuotteet, vähärasvaiset lihat, maitotuotteet ja yrtit ovat tuotteita, joiden tarjoushintoja kannattaa tarkkailla. Liha- ja viljatuotteet on helppo pakastaa talteen myöhempää käyttöä varten.

Suosi vähemmän tunnettuja merkkejä

Makutesteissä kuluttajat harvoin osaavat sanoa eroa kaupan yleisten tuotemerkkien ja brändimerkkien välillä. Kokeile siis brändituotetta vastaavaa, vähemmän kallista merkkiä, joka ei ehkä ole niin tunnettu.

Käytä kuivattuja yrttejä

Hintaero esimerkiksi tuoreen ja kuivatun persiljan, basilikan, rosmariinin tai timjamin välillä on suuri. Kuivatut yrtit kestävät ja tuovat makua ruokaan kuin ruokaan. Toinen vaihtoehto on, että kasvatat itse omat yrittisi.

Hanki kaupan etukortti

Suurimmalla osalla ruokakaupoista on jokin kanta-asiakaskortti, jolla voi halutessaan säästää useamman euron. Ilman korttia jotkut hyvät edut jäävät käyttämättä.

Ekoile kassilla

Ota kauppareissulle omat ostoskassit mukaan. Suosi kotimaisia tuotteita.

Unohda käytännöllisyys

Maksat ruuasta enemmän, jos hankit ne valmiiksi viipaloituna tai muuten valmiiksi käsiteltyinä.

Tee enemmän ruokaa kerralla

Jos huomaat kokatessasi ruokaa jäävän liikaa jäljelle, valmista ruoka silti ja laita ylimääräinen osa pakkaseen odottamaan esimerkiksi sitä päivää, kun et ehdikään kokata.

Älä mene nälkäisenä kauppaan

Tämän varmasti tiesit jo omasta takaa: mikäli suuntaat kauppaan nälkäisenä, ostoskoriin saattaa kertyä jos jonkinmoista turhaa naposteltavaa, joiden hankkiminen alkaa ensi puraisun jälkeen kotona kaduttaa. Jos et ehdi syödä kunnolla ennen kauppareissua, popsi ensi hätään vaikka banaani, jotta selviät kauppareissusta kunnialla!

AVA

Kuvat: Shutterstock

Lähde: Huffingtonpost.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja