KymiRingin ilouutiselle ylistystä – "MotoGP:n järjestämisellä suuri merkitys"

Parhaillaan rakenteilla oleva KymiRing on tosikäytössä ensimmäisen kerran elokuussa, kun MotoGP-testit järjestetään uudella asfaltoidulla radalla.

MotoGP-sarjan promoottorina toimiva Dorna vahvisti jo aiemmin, että testit ajetaan KymiRingillä 19.–20. elokuuta. Alustavien suunnitelmien mukaan KymiRing isännöi MotoGP-kauden osakilpailua vuonna 2020.

– KymiRingin mahdollistamalla MotoGP-osakilpailun järjestämisellä on suuri merkitys erityisesti Suomen moottoripyöräurheilulle. Lajien tunnettuus lisääntyy Suomessa kasvavan mediahuomion myötä. KymiRingin mahdollistavien harjoittelu- ja kilpailuolosuhteiden myötä suomalaisten ajajien on helpompi päästä kisaamaan kansainvälisiin sarjoihin, Suomen Moottoriliiton hallituksen puheenjohtaja Tapio Nevala kertoo tiedotteessa.

– KymiRing ei ole kuitenkaan pelkästään asfalttirata. Alueelle tulee muun muassa motocross- ja speedwayradat ja alue tarjoaa todella hyvät harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet laajalle urheilijajoukolle. Moottoripyöräurheilun harrastaminen on Suomessa erittäin suosittua ja eri lajeja harrastaa moninainen joukko kaikenikäisiä ihmisiä lapsista eläkeläisiin, Nevala jatkaa. 

KymiRingin moottoriradan valmistuminen nostaa harjoittelu- ja valmennusmahdollisuudet Suomessa kertaa kansainväliselle tasolle. Myös lasten, nuorten ja liikuntarajoitteisten on mahdollista saada alueella ensikosketus moottoriurheiluun. 

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt KimiRing-hankkeeseen liikuntapaikka-avustusta yhteensä 6,5 miljoonaa euroa. 

Lue myös:

    Uusimmat