Kylmäsavulohimunakas (4 annossta)
- 8 munaa
- 1 pieni nippu kevätsipulia
- 100 g kylmäsavulohta
- 1 rkl kapriksia
- 1 dl kermaa tai maitoa
- suolaa
- mustapippuria
- nokare voita
Paloittele kylmäsavulohi suikaleiksi ja hienonna kevätsipuli. Sekoita edelliset kulhossa ja lisää joukkoon kaprikset. Vatkaa munista rakenne rikki. Sekoita joukkoon kerma, suola ja pippuri. Kuumenna pannu kuumaksi. Lisää nokare voita ja puolet munakas massasta. Liikuta massaa pannulla kunnes se alkaa hyytyä.
Lisää puolet täytteestä munakkaan keskelle ja taita se taskuksi. Toista sama uudestaan.
Basilika-melonisalaatti ja tofujäätelöä (4 annosta)
- neljännes hunajameloni
- neljännes vesimeloni
- 1 dl vettä
- 1 dl sokeria
- 1 sitruuna
- puntti basilikaa
Kuori ja kuutioi melonit. Kiehauta sitruunanmehu, vesi ja sokeri. Ota sivuun ja lisää hienonnettu basilika. Kaada maustettu sokeriliemi melonien päälle ja sekoita. Anna tekeytyä hetki. Tarjoa jälkiruoka tofujäätelön ja kookosrouheen kera.
Reseptit: Henri Alén / Ruokala