Kyllästynyt muuttosotkuihin? Näin onnistut pakkaamaan vaivatta!

Haluat varmasti, että muuttokuormaa purkaessasi arvokkaat – ja myös vähemmän arvokkaat – tavarat kuoriutuvat paketeista vaivatta ja vahingoittumattomana. Katso kätevät vinkit onnistuneeseen pakkaamiseen.

Raskaan muuton jälkeen tavaroita purkaessa on todella ärsyttävää etsiskellä tavaroita sekalaisesti pakatuista laatikoista, tai huomata jonkin astian tai esineen särkyneen muuttokuormaa siirreltäessä. Varustaudu siis ennalta seuraavaan muuttoosi nappaamalla hyödylliset askeleet tavaroidesi pakkaamiseen.

Käytä oikean kokoisia laatikoita

Pakkaa kirjat ja muut painavat tavarat pieniin laatikoihin, ja varaa suuremmat laatikot tyynyille ja muille kevyille tavaroille. Painavat esineet kannattaa pakata pieniin laatikoihin siksi, että suuriin laatikoihin sullottuina niitä ei jaksa kantaa ilman apuvoimia. Suuret ja painavat laatikot tuppaavat myös menemään helpommin rikki.

Oikea pakkausjärjestys

Aseta painavat tavarat laatikon alaosaan, ja täytä yläosa kevyemmilla esineillä. Jos lastaat pakettiautoa itse, kannattaa laittaa painavat laatikot auton etuosaan tasapainon säilyttämiseksi.

Älä jätä tyhjää tilaa

Täytä laatikoissa olevat tyhjät tilat esimerkiksi pyyhkeillä tai vaatteilla. Muuttomiehet eivät välttämättä suostu kantamaan puolityhjiä tai epätasapainossa olevia laatikoita.

Älä sekoita eri huoneisiin meneviä tavaroita

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty -lausahdus pätee tässäkin asiassa erinomaisesti. Kun tiedät etukäteen, mihin huoneeseen mikäkin tavara uudessa kodissasi kuuluu, säästyt turhauttavalta tavaroiden huoneesta toiseen kuljettamiselta. Muista myös kirjoittaa laatikoihin kohdehuoneen nimi!

Teippaa laatikot hyvin kiinni

Älä pihistele teipin kanssa muuttolaatikoita sulkiessasi, vaan teippaa ainakin laatikoiden päällys- ja sivusaumat. Erityisen painavien laatikoiden pohjat kannattaa myös tiivistää ylimääräisellä teippikerroksella laatikoiden hajoamisen välttämiseksi.

Huomioi arvoesineet

Maalauksia ei kannata kääriä tavalliseen paperiin, sillä se voi tarttua ikävästi maalauksen pintaan kiinni. Jos pakkaat lasilla päällystettyjä tauluja, tee laseihin maalarinteipillä X:n muotoinen rasti niiden rikkoutumisen välttämiseksi. Tämän jälkeen pakkaa maalaukset esimerkiksi kuplamuoviin.

Niputa särkyvät tavarat

Kun pakkaat astioita, kääri jokainen niistä omaan paperiinsa. Tämän jälkeen pinoa viisi tai kuusi lautasta päällekkäin, ja kääri nippu vielä yhdellä paperilla yhteen. Kupit ja lasit on helppo asettaa sisäkkäin jättämällä jokaisen väliin oma paperinpalansa. Käytä myös pakkauspaperia tiivistämään laatikot, äläkä unohda merkitä laatikoita varoitustekstillä.

Varo televisiota

Esimerkiksi taulu-tv saattaa mennä totaalisesti pilalle, mikäli se on pakattu tai asetettu muuttoautoon huolimattomasti. Hyvä keino onkin käyttää television pakkauksessa kahden laatikon tekniikkaa – aseta televisio tyhjään laatikkoon, jonka taas asetat suurempaan, papereilla vuorattuun laatikkoon.

Teksti: Jokakoti
Lähde: RealSimple
Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja