Kylian Mbappélta karu paljastus PSG:n kulisseista – “He sanoivat sen väkivaltaisesti”

Kylian Mbappé on paljastanut, miten kiristynyt tunnelma PSG:n sisällä vaikutti hänen päätökseensä lähteä seurasta. Ranskan maajoukkuetähti suoritti aiemmin tällä viikolla siirtonsa Real Madridin riveihin.

– Olen hyvin, hyvin onnellinen, ylpeä ja helpottunut liittyessäni seuraan, jossa olen aina unelmoinut pelaavani, Mbappé kertoi lehdistölle ennen keskiviikon maaottelua Ranskan ja Luxemburgin välillä.

Mbappén seitsemän vuoden PSG-taival tuli päätökseen kovien jännitteiden keskellä.

25-vuotias jätettiin ensin pois viime kauden pre-season-kiertueelta, kun hän ei suostunut allekirjoittamaan sopimuksensa jatko-optiota.

Sitten hänet jäädytettiin koko joukkueesta, kun PSG vaati, ettei hän voisi lähteä seurasta ilmaiseksi. PSG halusi myydä 180 miljoonan euron hankintansa saadakseen silmiä hivelevästä siirtosummasta edes jotain takaisin.

Lopulta Mbappé ilmoitti helmikuussa seuran puheenjohtaja Nasser Al-Khelaifille, että hän jättää PSG:n kauden päätteeksi. Virallisen lähtöilmoituksensa Mbappé teki itse X:ssä julkaistulla videolla, eikä seuran kautta.

“En olisi astunut kentälle enää ilman heitä”

Mbappé sanoo, ettei kokenut oloaan onnettomaksi PSG:ssä. 

– Mutta jotkut asiat ja jotkut ihmiset tekivät minut onnettomaksi, hän lisää.

Mbappé ei antanut nimiä, mutta mediatietojen mukaan hänen välinsä Al-Khelaifin kanssa tulehtui, kun hyökkääjä kieltäytyi allekirjoittamasta uutta sopimusta PSG:n kanssa.

– [PSG] antoi minun ymmärtää, etten pelaisi (jos en allekirjoita sopimusta.

– He sanoivat minulle sen päin naamaa, ja he sanoivat sen väkivaltaisesti.

PSG:n päävalmentaja ja jalkapalloneuvonantajana pitivät kuitenkin Mbappén puolia.

– Luis Enrique ja Luís Campos pelastivat minut. En olisi astunut kentälle enää ilman heitä.

Vaikka Mbappé teki 44 maalia 48 ottelussa tuodakseen joukkueelle sekä Ranskan liigan että Ranskan cupin voiton, oli tähtihyökkääjällä ajoittain vaikeaa.

Mbappé epäonnistui maalinteossa Mestarien liigan välierissä Borussia Dortmundia vastaan ja tuupertui kentän pintaan PSG:n pudottua.

– Kun on onnellinen, pystyy pelaamaan paremmin, mutta joillekin esityksilleni ei ole mitään tekosyitä. Ne eivät olleet samalla tasolla standardieni kanssa, Mbappé myöntää.

– Silti, pelkästään pelaaminen ja pokaalien voittaminen oli suurin ylpeyteni. Ensi kaudella en kuitenkaan aio tyytyä tällaiseen kauteen.

Mbappé lähtee PSG:stä seuran kaikkien aikojen ennätysmaalintekijänä 256 osumallaan. Hän on Ranskan kapteeni tämän kesän EM-kisoissa.

Lue myös:

    Uusimmat