Kyberturvallisuuskeskus vahvistaa: Nato-julistuksen jälkeen kyberhyökkäyksiä ei ole toistaiseksi tullut – häirintään on varauduttu

Verkossa ei ole tapahtunut kyberhyökkäyksiä tai muuta poikkeavaa Suomen valtionjohdon Nato-kannan julkistamisen jälkeen.

Nato-prosessiin lähtiessä monet tahot varoittelivat Venäjän kyberhyökkäyksistä ja vaikuttamisyrityksistä suomalaisiin.

Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen erityisasiantuntija Juha Tretjakov kertoo, että verkkoa on seurattu korotetulla valmiudella Nato-kannan julkistamisen jälkeen.

– Meillä on tieto siitä, ettei ole näkynyt mitään erityistä ilmoituksen jälkeen tänään.

– On ollut normaalia ja rauhallista verkossa.

Tretjakovin mukaan tilannetta tarkkaillaan erityisellä tarkkuudella myös tulevaisuudessa. Aiemmin kyberhyökkäykset ovat kohdistuneet esimerkiksi muutamiin valtion hallinnon virastoihin ja ministeriöihin.

– Olemme varautuneet erilaisiin palvelunestohyökkäyksiin, joita on ollut viime viikkoina sekä mahdollisiin muihin häirintäyrityksiin. Toivottavasti tällaisia ei kuitenkaan tule.

– On parempi varautua kuin olla varautumatta. Se tiedetään, mitä tehdään, jos jotain tapahtuu, Tretjakov summaa tilannetta.

F-Securen Mikko Hyppönen ministeriöihin kohdistuneista palvelunestohyökkäyksistä: Ne oli ajastettu alkamaan, kun Zelenskyi puhui eduskunnassa 3:04
Katso myös: F-Securen Hyppönen ministeriöihin kohdistuneista palvelunestohyökkäyksistä: Ne oli ajastettu alkamaan, kun Zelenskyi puhui eduskunnassa. (Uutinen julkaistu 8.4.2022)

Lue myös:

    Uusimmat