Kuvat totaalisesta tuhosta: Auto repesi kahtia, niin kova törmäys puuhun oli – Nokian kolarissa kuoli kolme nuorta

Nokian turma-auto runnoutui ulosajossa lähes muodottomaksi 0:42
Turma-auto osui puuhun ja repesi kahtia. Puu katkesi. Kuva: Poliisi.

Nokian kuolonkolarin esitutkintamateriaaliin kuuluvat kuvat paljastavat tuhon onnettomuuspaikalla.

Viime vuoden elokuussa tapahtuneessa ulosajossa kuoli kolme alle 20-vuotiasta nuorta. Tänään alkaneessa oikeudenkäynnissä 18-vuotiasta miestä syytetään heidän tappamisestaan. Mies oli ainoa onnettomuudesta hengissä selvinnyt, ja syyttäjän mukaan auton kuljettaja onnettomuushetkellä. Mies on kiistänyt tämän ja tapposyytteet.

Syyttäjän näkemyksen mukaan mies oli humalassa, ajoi onnettomuushetkellä ylinopeutta ja käytti käsijarrua siten, että auto päätyi osin poikittain pientareelle ja paiskautui lopulta suurella voimalla päin puuta. Syyttäjän mukaan nuorukaisen olisi pitänyt ymmärtää holtittoman humalassa ajon johtavan todennäköisesti ulosajoon ja matkustajien kuolemaan.

Miehen itsensä mukaan hän ei ajanut autoa onnettomuushetkellä, vaan ratissa vuorottelivat toinen kyydissä ollut poika sekä toinen takapenkillä istuneista tytöistä.

Perä löytyi 10 metrin päästä

Oikeuskäsittelyn myötä julkiseksi on tullut tapaukseen liittyvä poliisin esitutkintamateriaali. Sen joukossa on kuvia, jotka otettiin onnettomuuspaikalta pian turman jälkeen. Kuvat puhuvat selvää ja karua kieltä siitä, miten hurjalla voima auto osui puuhun.

Auto repesi iskussa kahtia, ja auton peräpää lensi noin 10 metrin päähän keulaosasta.

Esitutkintamateriaalin perusteella tuhoa ihmettelivät myös paikalle sattuneet sivulliset, jotka soittivat hätäkeskukseen. Erään hätäpuhelun taustalla kuului poliisin pöytäkirjan mukaan miehen ääni, joka päivitteli, ettei edes tunnistanut auton mallia, vaikka on itse automiehiä.

Kuvat turma-autosta voi katsoa artikkelin yllä olevalta videolta.  

Lue myös:

    Uusimmat