Kuvat: Tornadot ja myrskypuuskat tuhosivat taloja Yhdysvalloissa

Yhdysvalloissa ainakin viisi ihmistä on kuollut rajuissa myrskyissä ja tornadoissa maan eteläosissa viikonloppuna.

Viranomaisten mukaan kahdeksan ihmistä on lisäksi kadoksissa ja kymmeniä loukkaantunut. Sunnuntaina pariskunta sai surmansa Arkansasissa Nashvillessa, kun voimakkaat myrskypuuskat tuhosivat parin asuntoautokodin.

Teksasissa, kolmesataa kilometriä Arkansasista lounaaseen, Vanin kaupungissa niin ikään aviopari löydettiin kuolleena asuntoautokodistaan. Vanin kaupungissa useita taloja tuhoutui, puita ja sähkölinjoja kaatui myrskyn takia ja viranomaisten mukaan kahdeksan kadonnutta on kotoisin Vanista. Vanin lähellä sijaitsevan Corsicanan kaupungissa taas yhden henkilön kerrottiin saaneen myrskyssä surmansa.

Kaupungin palopäällikkö Chuck Allenin mukaan Vanin kaupungista 30 prosenttia on saanut myrskyn ja sateiden seurauksena vaurioita.

– Arvioiden mukaan 26 ihmistä on loukkaantunut. Heidät on kuljetettu hoitoon ja henkilöstömme käy läpi asuntoja, jotta mahdolliset lisäloukkaantuneet löydettäisiin, hän kertoo uutistoimisto AFP:lle

Amerikan Punainen Risti on auttamassa alueella. Järjestö on muun muassa järjestänyt suojia kotinsa menettäneille. Myrsky iski Vaniin vain vuorokausi edellisestä myrskystä. Viimeksi lauantaina tornado pyyhkäisi Vanista 300 kilometrin päässä olevan Van Zandtin kaupungin läpi surmaten yhden ihmisen.

Yhdysvaltojen sääpalvelu on varoittanut uusista myrskyistä alueella tulevien päivien aikana. Tornadokausi kestää yleensä Yhdysvalloissa toukokuusta kesäkuuhun. 

Lue myös:

    Uusimmat