Kuvat: Tältäkö näyttää tulevaisuuden avoauto?

Peugeot on esitellyt Fractal-nimisen konseptiauton, joka on mielenkiintoinen näyteikkuna tulevaisuuden autoiluun.

Tulevaisuus on sähköautojen – se on tällä hetkellä monen ison autovalmistajan veikkaus. Akustot ovat painavia, joten autojen muiden komponenttien tultava kevyemmäksi. Kyseinen trendi on nähtävissä jo polttomoottoriautoissa. Painonsäästöä haetaan joka paikasta. Yhä useampi automalli on edeltäjäänsä kevyempi.

Peugeotin uudessa Fractal-konseptissa yhdistyvät nämä kaksi pääteemaa: keveys ja sähkömoottori. Auton painoksi on ilmoitettu tuhat kiloa. Teho tuotetaan kahdesta sähkömoottorista (2 x 75 kW). Näillä tehoilla auto pinkaisee satasen vauhtiin 6,8 sekunnissa. Toimintasääteeksi ilmoitetaan 450 kilometriä. Akustojen kapasiteetti on 30 kWh.

Ajan henkeä kuvastavat myös sisätilat, jotka ovat 80-prosenttisesti tulostettu 3D-tekniikalla. Suurin osa informaatiosta tuodaan kuljettajalle tuulilasiin heijastetulla näytöllä ja kojelaudan hologramminäytöllä. Informaatiojärjestelmää ohjataan puolestaan tablet-tietokonetta muistuttavalla kosketusnäytöllä.

Peugeot sanoo, että kyseessä on vain konseptiauto, mutta se antaa suuntaviivoja ranskalaismerkin tulevalle sähköiselle coupe- ja/tai cabriolet-mallille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja