Kuvat: Tältä näyttää PAU:n mainitsema "rikkuriaukko" Liedon logistiikkakeskuksen aidassa – Postin selitys: "Aidan purkaminen lyhentää matkaa parkkipaikalta töihin"

Tältä näyttää aukko Liedon logistiikkakeskuksen aidassa 0:26
PAU toimitti MTV Uutisille kuvan, jossa näkyy aukko Liedon logistiikkakeskuksen aidassa. PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen kertoi aukosta aamun Huomenta Suomessa.

Liedon logistiikkakeskuksen aidasta on tänä aamuna viiden ja kuuden välillä purettu pieni osa seinää pois. Posti- ja logistiikka-alan unionin PAU:n mukaan aitaan on tehty reikä, jotta vuokratyöntekijät voivat kulkea sen kautta sisälle menemättä virallisten porttien kautta. Posti on eri linjoilla.

Postin lakko alkoi tänään ja sen odotetaan kestävän ainakin kaksi viikkoa. PAU:n puheenjohtajan Heidi Niemisen mukaan Posti paikkaa työvoimavajetta vuokratyöntekijöiden käyttämisellä. Liedossa vuokratyövoimaa viedään Niemisen mukaan sisään keskukseen erikoisin keinoin.

Logistiikkakeskuksen virallisella portilla on lakkovahdit, jotka kertovat vuokratyöntekijöille, miksi työntekijät lakkoilevat ja miten heidän työehtojaan ollaan heikentämässä. Siksi Liedossa on Niemisen mukaan tehty aitaan aukko. Siitä kulkemalla vuokratyöntekijöiden ei tarvitse kohdata lakkovahteja.

PAU:n MTV Uutisille toimittamissa kuvissa näkyy pari metriä korkeassa aidassa oleva aukko. Heidi Niemisen mukaan reikä on ilmestynyt aitaan tänä aamuna.

Posti: Normaalia kulkureittien muuttamista

Postin poikkeustilannejohtajan Jarmo Ainasojan mukaan reikä on tehty kulkuväylien muuttamiseksi.

Hän sanoo, että aitaa saatetaan keskuksissa purkaa tilanteissa, joissa ajojärjestelyt muuttuvat tai oikea portti on esimerkiksi rikki. Ainasojan mukaan aidan purkaminen on normaali, mutta kuitenkin melko harvinainen toimenpide.

Liedon tapauksessa aitaa on Postin edustajan mukaan purettu siksi, että matka parkkipaikalta logistiiikkakeskukseen on uutta kulkureittiä pitkin aiempaa lyhyempi. Hänen mukaansa uusi aukko on tarkoitettu kaikille, ei vain vuokratyöntekijöille.

– Soitin Lietoon ja tiedustelin, mistä on kysymys. Ja kysymys on tosiaan siitä, mitä alun perin epäilinkin, eli etäisyys parkkipaikalta on huomattavasti lyhyempi kuin vanhaa reittiä pitkin. 

Miten paljon lyhyempi? 

– Puhuttiin useista kymmenistä, sadasta metristä. 

Miksi matkan lyhentäminen tuli juuri tänään ajankohtaiseksi?

– Siihen en oikein osaa ottaa kantaa, miksi juuri tänään. Tämä asia on ollut keskusteluissa jo pidemmän aikaa, että tätä kyseistä etäisyyttä olisi syytä lyhentää.

Miltä tämä mielestäsi kuulostaa, että matkan lyhentäminen sattuu juuri lakonalkamisaamulle?

– Nämä ovat hetkiä, jolloin esimerkiksi huoltohenkilöstöllä on hyvä mahdollisuus operoida esimerkiksi parkkipaikoilla ja sellaisissa kohteissa, missä muuten on vilkasta liikennettä. 

Eli tällä ei ole mitään tekemistä lakon kanssa?

– Tietääkseni ei ole, vaan kyse on siitä, että tällä uudella portilla lyhennetään sitä etäisyyttä parkkipaikalta tuotantotiloihin.

Lue myös:

    Uusimmat