Mainos

Kuvat: Talitiainen ihastui pääsiäistipuihin – hellät pusut ikuistuivat kameralle

MTV Uutisten lukija Erkki Alasaarela lähetti ihastuttavia ja yllättäviä luontokuvia kotipihaltaan.  

Upeissa kuvissa talitiainen näyttää antavan pusuja pihaoksalla istuskeleville keltaisille pääsiäistipuille. Alasaarela kertoo, että naarastalitiainen kävi useaan otteeseen oksalla tutkimassa tipuja ja kosketteli niitä hellästi nokallaan ja jalallaan.

Välillä jopa lintu näytti ikäänkuin ruokkivan tipusia. Alasaarela kertoo haluavansa jakaa hyvää mieltä luontokuvillaan.

BirdLife Suomen tiedottaja ja lintuasiantuntija Jan Södersved kertoo, että kyseessä on varsin erikoinen ja epätyypillinen toimintamalli pikkulinnulle. 

– En ole aiemmin kuullut tällaisesta. Tapauksen perusteella sanoisin, että lintu yrittää selvittää, mitä tiput ovat, Södersved kertoo MTV:lle.

Södersvedin mukaan kevät ei kuitenkaan ole saanut linnun rakkaushormoneja hyrräämään, vaikka siltä kuvissa näyttääkin. Kuvissa talitiainen antaa ikäänkuin antaumuksella pusuja pääsiäistipuille.

– Ihminen saattaa nähdä linnun osoittavan hellyyttä tekotipuille. Tästä ei kuitenkaan ole kyse. Kontaktin otto ja erikoinen käytös johtuu linnun hämmennyksestä. Lintu yrittää nokallaan ja jaloillaan selvittää uutta asiaa parhaansa mukaan, Södersved kertoo.

Södersvedin mukaan tekotiput ovat sen verran samankokoisia ja -kaltaisia, että se askarruttaa lintua. Lintu kuitenkin toimii lajiärsykkeensä mukaisesti ja yrittää keksiä, mikä edessä oleva asia on.

– Esimerkiksi jos lintu näkee kuvajaisensa peilipinnasta, se saattaa nokkia ja sivellä sitä ihmetyksissään. Se yrittää päättää, mistä on kyse. Joskus reaktio voi olla myös pelkästään aggressiivinen.

– Tässä tapauksessa lintu on kuitenkin selkeästi lähtenyt tutkimaan asiaa uteliaana, Södersved kuvailee.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.