KUVAT: Laura Birn viimeisillään raskaana – palaa parrasvaloihin syksyllä

Näyttelijä Laura Birn edusti tiistaina Helsingissä Henkesi edestä -elokuvan lehdistötilaisuudessa.

Ohjaaja-käsikirjoittaja Petri Kotwican (Musta jää, 2007) Henkesi edestä -elokuvan lehdistöpäivää vietettiin tiistaina Helsingissä. Paikan päällä nähtiin henkilövetoisen draaman näyttelijöistä Laura BirnEero Aho ja Mari Rantasila.

– Elokuvassa on hieno käsikirjoitus ja teemat ovat mielenkiintoisia, miten niitä tarkastellaan. Pääsimme vielä yhdessä kehittämään käsikirjoitusta, se teki tekemisestä erityistä, Birn fiilistelee.

Laura Birn näyttelee elokuvassa Kiaa, joka synnytyksen lähetessä ajaa vauhdilla sairaalaan. Yllättäen auto törmää johonkin ja sen seurauksia selvitellessä pariskunta kohtaa niin anteeksiantamisen kuin saamisen haasteet vaikeimman kautta.

– Rooli oli inspiroiva, teemat ja aiheet isoja. Toki roolint ekeminen oli myös osittain raskaita, mutta niitä aiheita oli mielenkiintoista pyöritellä. Mikä on oikein ja mikä väärin, mikä on hyvä teko? Asioita voi katsoa niin monilla tavoin.

Näyttelijä Laura Birn odottaa parhaillaan esikoistaan, mutta vielä kuvausten aikaan hän ei ollut raskaana. Tiistaisessa tilaisuudessa Birn edusti keväisessä tyylissä eikä peitellyt jo pitkälle edennyttä raskauttaan. Birnin laskettu aika on toukokuussa.

Vaikka Birn ei ole itse läpikäynyt vielä synnytystä, näytteli hän uskottavasti synnytyksen alun tuntemuksia.

– Eihän massamurhaajaakaan näyttelevät ole kokeneet itse läpi niitä asioita. Fiktio on aina fiktiota, niitä sitten vain yhdessä kehitellään, Birn toteaa huolettomasti

Lehdistötilaisuuden jälkeen Birn saa rauhoittua ja keskittyä tulevaan äitiyteen.

–  Nyt minulla ei ole sovittuna mitään seuraavia töitä. Syksyllä sitten tulee ensi-iltaan The Ones Below, mitä kuvasin Englannissa sekä Mika KaurismäenThe Girl King.

Henkesi edestä elokuvateattereissa 10. huhtikuuta alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat