KUVAT: Jaana Pelkonen taitaa tyylit – viisujuontajasta äänikuningattareksi

Muistatko Jaana Pelkosen tyylit ohjelmissa Tilt ja Far Out? Entä miten hän on säväyttänyt Linnan juhlissa? Vaalien äänikuningatar on kääntänyt katseita jo vuosien ajan.

Kokoomuksen kansanedustaja Jaana Pelkonen valittiin toiselle kaudelle eduskuntaan 15 954 äänellä. Pelkonen sai eniten ääniä kaikista naisehdokkaista, ja viidenneksi eniten kaikista ehdokkaista.

Ensimmäisen kerran Pelkonen valittiin eduskuntaan vuonna 2011. Sitä ennen hän oli ollut aktiivinen Helsingin kaupunginvaltuustossa ja toiminut kansanedustaja Suvi Lindénin edustajana.

Kenties vielä jopa paremmin Pelkonen muistetaan kuitenkin poliittista uraa edeltäneestä tv-urastaan.  Radiokanavalla työskennelleestä Pelkosesta tuli tv:stä tuttu vuonna 1997, kun hän aloitti Tilt-peliohjelman juontajana. 2000-luvun alussa juontajan suosio vain kasvoi ja hän ihastutti  muun muassa MTV3:n suositussa Far Out -viihdeohjelmassa.

Pelkonen oli myös tuttu näky viisuhuumassa. Euroviisuja hän juonsi vuosian 2005, 2006 ja 2007. Muun muassa Heikki Paasosen ja Mikko ”Peltsi” Peltolan kanssa. Sittemmin hän toimi myös viisukommentaattorina.

MTV.fi koosti tv:stä tutusta äänikuningattaresta kattavan kuvagallerian vuosien varrelta: Näin Jaana Pelkonen on edustanut.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja