Mainos

Kuvat Belgian junaturmasta – rajuilma turman syynä?

Belgiassa on aloitettu tutkinta tuhoisan junaonnettomuuden syistä. Ainakin kolme ihmistä on kuollut ja yhdeksän loukkaantunut Belgiassa myöhään eilen sattuneessa matkustajajunan ja tavarajunan törmäyksessä.

Turma sattui, kun matkustajajuna törmäsi kovalla nopeudella samalla raiteella olleen tavarajunan perään. Onnettomuus tapahtui Belgian itäosassa Liegen kaupungin lähellä Saint-Georges-sur-Meusen kunnassa, Namurin ja Liegen välisellä rataosuudella. Vielä ei ole tiedossa miksi junat olivat samalla raiteella.

Onnettomuustutkijat eivät ole poissulkeneet sääolosuhteiden vaikutusta onnettomuuteen. Rajuilmat ja tulvat ovat piinanneet Eurooppaa viime päivinä. Belgian rautatieyhtiö SNCB totesi sunnuntai iltana, että salamointi oli aiheuttanut useita vikoja onnettomuuspaikan läheisyydessä.

Liegen syyttäjänviraston tiedottajan mukaan tutkinnasta on joka tapauksessa tulossa vaikea.

– Tutkinta tulee aikanaan kertomaan meille, jos turmalla on yhteys myrskyihin.

0:23

Matkustajajuna liikkui noin sadan kilometrin tuntivauhdilla juuri ennen törmäystä. Pelastustöitä seurannut lähikaupungin pormestari kuvaili onnettomuusjunaa pahan näköiseksi.

– Ensimmäinen vaunu on hyvin pahan näköinen. Olemme onnekkaita, ettei turmassa tullut enempää uhreja, pormestari Francis Dejon sanoi uutistoimisto Belgalle.

Belgian rautatieyhtiö SNCB kertoi tiedotteensa kautta, että jopa kuusi matkustajajunan vaunua olisi vaurioitunut törmäyksessä eri tavoin.

Belgian pääministerin Charles Michelin ja Belgian kuningas Philippen odotetaan vierailevan turmapaikalla vielä tänään.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.