Kuvat: 20 vuotta Clueless-hittielokuvasta – tältä teinitähdet näyttävät nyt

Muistatko Cherin, Dionnen ja Tain? Clueless-elokuvan ensi-illasta jo 20 vuotta aikaa.

Kaikkien teinielokuvien äiti Clueless juhlii tänä vuonna jo 20. syntymäpäiväänsä. Yllätyshitiksi ja ikoniseksi kuvaukseksi 1990-luvun teini-iästä noussut elokuva julkaistiin heinäkuun 21. päivä vuonna 1995.

Elokuva nosti myös useampia nuoria näyttelijöitä tähdiksi. Pääroolia, Cher Horowitzia näyttelevästä Alicia Silverstonesta, 39, tuli teinien idoli ja Hollywood-tähti. Myöhemmin Silverstone näytteli muun muassa Batman & Robin -spektaakkelissa.

Silverstonen parasta ystävää, Dionnea, näytteli Stacey Dash, 48. Elokuvan jälkeen Dashin tähti ei kuitenkaan palanut niin kirkkaasti kuin Silverstonen. Dash näytteli Clueless-televisiosarjassa 1996-1999. Sen jälkeen hän on vilahtanut esimerkiksi CSI-sarjassa.

Nörttityttö Tai Frasieria elokuvassa näytteli Brittany Murphy. Hän loi hienoa uraa Hollywoodissa 2000-luvulla. Murphy näytteli esimerkiksi Eminemin rinnalla 8 Mile -elokuvassa sekä komediassa Just Married.

Murphy kuoli yllättäen joulukuussa 2009 lääkkeiden yliannostukseen vain 32-vuotiaana.

Silverstonen rakkaudenkohdetta Joshia näytteli Paul Rudd, 46. Näyttelijä onnistui luomaan Cluelessin jälkeen loistavan Hollywood-uran. Hän on näytellyt muun muassa Marvelin Ant man -elokuvassa. Hänet muistetaan myös Frendeistä Phoeben poikaystävänä.

Lue myös:

    Uusimmat