Mainos

Kuva: Tunnistatko vaaranpaikat jäällä? Useita jäihinvajoamisia talven aikana

Helmikuussa Suomessa hukkui jäihin kaksi henkilöä. Sen lisäksi koettiin useita vaaratilanteita, joissa jäihin vajonneet on pelastettu viime hetkillä joko kanssaihmisten tai pelastusviranomaisten toimesta.

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto varoittaakin nyt kauniiden ulkoilusäiden aikaan heikoista jäistä.

– Alkuvuoden aikana jäihin on vajonnut jo lukuisia ihmisiä, jotka ovat olleet liikkeellä niin jalkaisin kuin eri kulkuneuvoilla. Tänä viikonloppunakin upea sää houkuttaa varmasti ulkoilijoita ulos sankoin joukoin ja osa heistä suuntaa jäälle. Jokaisen on kuitenkin syytä pitää mielessä, että jäällä liikuttaessa on aina olemassa riski, että se pettää, muistuttaa SUH:n toiminnanjohtaja Kristiina Heinonen.

iso-vaaranpaikat

Heinonen muistuttaa, että vaikka jäillä liikkuisi muitakin ihmisiä, se ei ole tae siitä, että jäällä olisi turvallista.

– Sää on vaihdellut melkoisesti viime viikkojen aikana, mikä on omiaan jättämään jäähän esimerkiksi vaikeasti havaittavia railoja. Se, että jäällä liikkuu muitakin, ei välttämättä ole merkki turvallisuudesta, etenkään, jos ei itse tunne kyseisen alueen virtauksia tai muita mahdollisia vaaranpaikkoja.

– Jos on epävarma jään kestävyydestä, kannattaa mieluummin jäädä rannalle nauttimaan ulkoilusta. Jäälle suuntaavien taas on syytä varustautua vähintään kaulalla käyttövalmiina roikkuvin jäänaskalein ja kerrata opit jäistä pelastautumiseen.

 

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.