Kuuntele! Jari Porttila haukkui Suomi-Ruotsi-pelin erotuomarin pystyyn Tulosruudussa: "Ei menis läpi tänä päivänä"

Menisikö nykyään läpi? Urheiluankkuri antoi kovaa kritiikkiä jääkiekkotuomarille suorassa lähetyksessä 2:31
Mitä mieltä sinä olet? Kuuntele Jari Porttilan raportti vuodelta 1995 yläpuolelta.

Tulosruudussa ei oltu tyytyväisiä MM-kisojen Suomi-Ruotsi-pelin tuomarilinjaan. Urheiluankkuri antoi palautetta suorassa lähetyksessä.

Naapurimaat Suomi ja Ruotsi kohtasivat toisensa Tukholman Globenissa jännittävässä alkusarjaottelussa 23. huhtikuuta 1995.

Ottelun ensimmäisessä erässä jaettiin kosolti jäähyjä, joista moni napsahti Suomelle. Ensin jäähylle lähti Saku Koivu, sitten Timo Jutila.

Yhdysvaltalaisen Rob Hearnin erotuomarilinja ei kerännyt arvostusta suomalaisissa.

Saman mieltä oli urheiluankkuri Jari Porttila, joka raportoi pelin ensimmäisen erän tapahtumista karvaan jälkimaun siivittämänä MTV3-kanavalla.

– Ja ottelun ratkaisijaksi näytti ensimmäisen erän perusteella nousevan amerikkalaistuomari Rob Hearn.

– Hearn passitti heti alkuun Saku Koivun käsittämätömästi jäähylle.

– Hän jakoi jäähyjä erikoisella tavalla, hänen linjansa ei sopinut ottelun henkeen.

– Ottelun tuomari onneksi näki tilanteen, se olikin Hearnin ainoita tuomioita ensimmäisessä erässä, Porttila muun muassa julistaa lähetyksessä.

Mika Saukkonen: "Ei menis läpi tänä päivänä"

Näytimme MTV3:n Tulosruudun ankkuri Mika Saukkoselle vanhan lähetyksen.

Saukkosen mukaan videoklippi on hyvä esimerkki siitä, kuinka urheilu-uutisten tekeminen on muuttunut 26 vuoden aikana.

– Ei menisi läpi tänä päivänä. Kyllä tähän puututtaisiin, ei noin värilaseille voisi mennä, vaikka Suomi ottelussa pelasikin. Kulttuuri on muuttunut, Saukkonen kertoo.

Mitä sinä olet mieltä tästä raportista? Katso Tulosruudun klippi vuodelta 1995 yläpuolelta!

MTV Uutiset juhlii tänä vuonna 40-vuotista taivaltaan. Missä olit kun? -ohjelmasarja kerää yhteen isoimmat uutistapahtumat näiden vuosien varrelta. Jaksot ovat katsottavissa mtv-palvelussa